bannerPos

Mange maskiner demonstreres ved Brørup

Over 30 forskellige jordbehandlingsredskaber vises ved Velas’ »Maskintræf« onsdag den 9. september ved Brørup. Arkivfoto: Bøje Østerlund
12-08-2020 21:00

Den 9. september vil der blive vist over 30 forskellige jordbehandlingsredskaber ved en markdemonstration, som Velas arrangerer.

 Der bliver nu rig mulighed for at studere maskinnyheder på tætteste hold i praksis.

Velas har således planlagt en stor maskindemonstration onsdag den 9. september på et areal på Fredericiavej 414 ved Brørup. Til arrangementet er over 20 firmaer tilmeldt, heriblandt de fleste importører af maskiner og redskaber til jordbearbejdning og etablering. Derudover vil deltagende dækfirmaer også udstille og demonstrere forskellige dæk.

På dagen bliver der etableret vinterhvede på arealet, og der vil være fokus på alt fra dæk til plove, forskellige typer af harver og såmaskiner. Også kornfirmaer vil være på pladsen. Af udstillerlisten på Velas-hjemmesiden fremgår det, at blandt andet DLG og Hornsyld Købmandsgaard vil være til stede.

Opfølgning

Over 30 maskiner vil blive demonstreret i marken i tidsrummet fra klokken 10 til 16.

Deltagelse i maskintræffet er gratis, og Velas er vært ved forfriskninger og let forplejning. Tilmelding er nødvendigt, og skal ske på www.velas.dk/maskintraef.

Til efteråret vil Velas afholde et opfølgningsarrangement, så man får mulighed for at se resultatet af maskinernes arbejde.

eh

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next