Nyt traktordæk fra Alliance

Alliance har lanceret et helt nyt unikt traktordæk, Agri Star II, der sætter nye standarder for, hvad man kan forvente af et traktordæk. En ny, speciel udformning af dækkets klods og mønster sikrer solide præstationer på marken, længere levetid og en lav totalomkostning.

Det nye AGRI STAR II dæk skal rykke standarderne for, hvad man kan forvente af et dæk fra Alliance. Præstationerne skal være fuldt på højde med langt dyrere mærker, men stadig til en fornuftig pris.

Dækgiganten ATG Tires, der producerer dæk under det kendte navn Alliance, har netop lanceret et helt nyt traktordæk, Agri Star II.

Det nye traktordæk er skabt på baggrund af virksomhedens ATG Tires store viden om dæk og dækket er udviklet i tæt samarbejde med landmænd, maskinstationer og maskinbranchen.

Det spritnye dæk er baseret på en ny »multilagsteknologi« – på engelsk Stratified Layer Technology. Navnet dækker over et specielt, dobbelt klodsdesign som gør, at Alliance kan tilbyde et prisvenligt dæk med stærke præstationer, der matcher eller overgår på visse punkter dyrere dækmærker.

Flere lag i én klods

Med den nye multilagsteknologi er klodsen på dækket delt op i to lag med to forskellige udformninger. Det første lag har en multivinkelsprofil, mens det andet har en enkeltvinkelsprofil.

- Med det særlige klodsdesign, et større antal klodser og et dybt dækmønster vil vores kunder opleve, at dækket har et ekstra stærkt greb i marken. Samtidig er klodserne designet, så de går ind over hinanden på midten af dækket. Det giver en stabil og komfortabel kørsel på landevejen, siger Jakob Nannberg Scheel, der er salgschef hos NDI A/S, som importerer og sælger Alliance traktordækket.

- Når dækkets klods er slidt ned med cirka 40 procent, vil det andet klodslag tage over og komme i kontakt med underlaget. Det sikrer, at dækket fortsat har en optimal trækevne, selvom det er slidt ned til et niveau, der normalt ville give problemer, siger salgschefen og fortsætter:

- Dækket er udført i et markant design, der ikke kun ser flot ud, men som også skåner afgrøderne. Desuden er dækket godkendt til at køre op til 65 kilometer i timen, slutter Jakob Nannberg Scheel.

Skåner afgrøderne

Udover køreegenskaberne har man hos Alliance også haft et stort fokus på, at Agri Star II skal have en lang levetid. Det særlige klodsdesign spiller igen en vigtig rolle, da det også sikrer en god trækevne, selv når dækket er slidt.

Alliance Agri Star II tilbydes i 35 forskellige typer i 70-serien og senere yderligere 41 i 85-serien, herunder specifikke størrelser og lastegenskaber, som dækker markedet med næsten op til 100 procent.

Læs også