Opdateret såmaskine fra Väderstad

Väderstad har opdateret den pneumatiske såmaskine Spirit 400, der nu tilbydes i to versioner med en række nye features.

Den nye opdaterede fire meter Spirit 400C/S-pneumatisk såmaskine fra Väderstad lanceres nu i to versioner. En Spirit 400S til såsæd og en kombiversion Spirit 400C til såsæd og gødning.

- Spirit-familien er kendt for sin imponerende præcision ved høje arbejdshastigheder i marken. Den nye opdatering af Spirit 400C/S har fordele af at kunne benytte de vigtigste funktioner fra de større modeller i Spirit-serien, fortæller Björn Jeansson, Commercial Product Manager for såmaskiner hos Väderstad, og fortsætter:

- I marken har føreren fuld kontrol over såningen ved hjælp af det iPad-baserede kontrolsystem Väderstad E-Control. Når Spirit 400C/S er udstyret med SeedEye blokeringsovervågning, kan frø- og gødningsmængden blive aflæst i realtid. Hvis der skulle opstå en afvigelse, giver SeedEye-systemet omgående en advarsel, så en eventuel påvirkning af såningen hurtigt kan undgås, forklarer han.

Op til 500 kg gødning pr. hektar

Kombiversionen Spirit 400C doserer både såsæd og gødning ved hjælp af to separate Fenix II-systemer. Fenix II drives af en stærk elmotor, der gør det muligt for Spirit 400C at udlægge op til 500 kg gødning pr. hektar med en hastighed på 15 km/t.

Spirit-såmaskinen har en forbedret udformning af såkassen, både for gødning og såsæd. Forbedret adgangsforhold og et åbent maskindesign giver ubesværet adgang til alle komponenter på hele maskinen. Med den opdaterede hydraulik leveres Spirit 400C/S nu med aktivt såskærstryk, justerbart efterharvetryk samt foragerautomatik.

Väderstad tilbyder en Spirit FIX-version og en Spirit InLine-version. FIX-versionen placerer gødningen i fem centimeter brede bånd med 12,5 centimeters rækkeafstand foran hver sårække. Gødningsplaceringen kan justeres fra kabinen, afhængig af jordforholdene.

Med InLine-versionen placeres en lille mængde gødning sammen med såsæden, hvilket giver hurtig næringsoptagelse. Ved at adskille transporten af såsæd og gødning, undgås at de to fordelingssystemer forstyrrer hinanden.

Den nye Spirit 400C/S vil blive sat i produktion i februar 2021.

Læs også

Flere Väderstad såmaskiner med SeedEye