bannerPos

Valtra lancerer fjernstyret traktor

I marts afslørede Valtra og Elisa i Helsinki en fjernstyret traktor.
20-05-2020 15:23

Valtra og firmaet Elisa er gået sammen om at muliggøre fjernbetjening af en traktor med 5G-netværket og et 360 graders kamera. Løsningen er den første af sin slags i verden.

I marts afslørede Valtra og firmaet Elisa en fjernstyret traktor ved hjælp af ny generation 5G-netværksteknologi. Lanceringen blev forleden vist ved et arrangement i Elisa 5G Showroom i Helsinki, Finland.

Prototypeløsningen muliggør kørsel med traktoren i realtid flere hundreder af kilometer væk.

Fjernbetjeningen af traktoren sker gennem en integreret 5G-forbindelse og et tagmonteret 360-graders kamera. 5G-netværket gør det muligt for chaufføren (på afstand) at modtage en 4K-visning af miljøet i realtid via et par VR-briller (Virtual Reality).

Føreren kan undersøge traktorens omgivelser blot ved at dreje hovedet. Fjernbetjeningen sender sit styresignal via Elisas kommercielle 5G-netværk med høj sikkerhed.

- Når du kører din traktor og drejer på hjulene, har du behov for øjeblikkelig feedback for at få følelsen af at køre. Den korte reaktionstid med 5G gør dette muligt, siger Mikko Lehikoinen, vicepræsident, Sales & Marketing Valtra.

Valtra Connect er forberedt

Fjernbetjeningen kan for eksempel bruges til at betjene førerløse traktorer på udfordrende steder eller opgaver, der ville være farlige ved bemandede operationer. Dette gør brug af en traktor til en endnu mere alsidig løsning og værktøj.

Valtra har tidligere lavet fjernstyrede traktorer med lufthavnsoperatøren Finavia.

- Vi vil fortsætte vores arbejde med at forske og udvikle fjernstyringsløsninger. Dernæst planlægger vi at finde ud af, hvordan man justerer billedkvaliteten efter hver opgave, og hvordan fjernbetjening kunne forbedres yderligere med sensordata, der er nyttige for operatøren, forklarer Lehikoinen.

Valtra-traktorteknologier understøtter allerede fjernbetjening, hvilket vil gøre det lettere at implementere fjernbetjeningsfunktioner. For eksempel er Valtra Connect-telemetri-løsningen, der bruger 3G-signalet, i brug i over 3.000 Valtra-traktorer over hele verden.

pj

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next