bannerPos

Valtra lancerer fjernstyret traktor

I marts afslørede Valtra og Elisa i Helsinki en fjernstyret traktor.
20-05-2020 15:23

Valtra og firmaet Elisa er gået sammen om at muliggøre fjernbetjening af en traktor med 5G-netværket og et 360 graders kamera. Løsningen er den første af sin slags i verden.

I marts afslørede Valtra og firmaet Elisa en fjernstyret traktor ved hjælp af ny generation 5G-netværksteknologi. Lanceringen blev forleden vist ved et arrangement i Elisa 5G Showroom i Helsinki, Finland.

Prototypeløsningen muliggør kørsel med traktoren i realtid flere hundreder af kilometer væk.

Fjernbetjeningen af traktoren sker gennem en integreret 5G-forbindelse og et tagmonteret 360-graders kamera. 5G-netværket gør det muligt for chaufføren (på afstand) at modtage en 4K-visning af miljøet i realtid via et par VR-briller (Virtual Reality).

Føreren kan undersøge traktorens omgivelser blot ved at dreje hovedet. Fjernbetjeningen sender sit styresignal via Elisas kommercielle 5G-netværk med høj sikkerhed.

- Når du kører din traktor og drejer på hjulene, har du behov for øjeblikkelig feedback for at få følelsen af at køre. Den korte reaktionstid med 5G gør dette muligt, siger Mikko Lehikoinen, vicepræsident, Sales & Marketing Valtra.

Valtra Connect er forberedt

Fjernbetjeningen kan for eksempel bruges til at betjene førerløse traktorer på udfordrende steder eller opgaver, der ville være farlige ved bemandede operationer. Dette gør brug af en traktor til en endnu mere alsidig løsning og værktøj.

Valtra har tidligere lavet fjernstyrede traktorer med lufthavnsoperatøren Finavia.

- Vi vil fortsætte vores arbejde med at forske og udvikle fjernstyringsløsninger. Dernæst planlægger vi at finde ud af, hvordan man justerer billedkvaliteten efter hver opgave, og hvordan fjernbetjening kunne forbedres yderligere med sensordata, der er nyttige for operatøren, forklarer Lehikoinen.

Valtra-traktorteknologier understøtter allerede fjernbetjening, hvilket vil gøre det lettere at implementere fjernbetjeningsfunktioner. For eksempel er Valtra Connect-telemetri-løsningen, der bruger 3G-signalet, i brug i over 3.000 Valtra-traktorer over hele verden.

pj

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next