Miljøstyrelsen midt i Odense

Miljøministeren har netop offentliggjort placeringen af de 440 medarbejdere i Odense. Det bliver i den såkaldte Thrige-firkant tæt ved banegården.

Når Miljøstyrelsen i løbet af i år flytter fra Haraldsgade i København til Odense som følge af regeringens plan for »Bedre balance II - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder«, så bliver hovedsædet Tolderlundsvej 5 – midt i Odense og i gåafstand fra banegården.

Miljøstyrelsen kommer i første omgang til at bo på to forskellige adresser i Odense, dels på Englandsvej 25 og dels Tolderlundsvej, som bliver hovedsædet med langt de fleste medarbejdere.

- Vi har allerede fået en varm velkomst af Fyn og de fynske borgmestre, som jeg gerne vil takke for, og i dag kan vi også fortælle medarbejderne i Miljøstyrelsen, hvor deres arbejdsplads kommer til at ligge fremover. Jeg ved, at de forståeligt nok har været meget spændte, siger Esben Lunde Larsen, der netop har offentliggjort placeringen af Miljøstyrelsen i den fynske hovedstad. 

Med Miljøstyrelsens flytning af 440 statslige arbejdspladser fra København til Odense vil andelen af Miljø- og Fødevareministeriets statslige arbejdspladser udenfor København stige fra 58 procent til 68 procent.  I alt har Miljøstyrelsen ca. 800 arbejdspladser over hele landet.

Læs også