Der er noget særligt ved september. Det er som om, himmelen er mere blå, og luften er friskere. På alle måder den perfekte årstid for os, der går op i trækkende fugle og naturens store spisekammer.
Under store flokke af hvepsevåger, spurvehøge og glenter kan man begive sig ud i sensommerens skove for at finde lækre rørhatte og kantareller. Skoven byder også på andre sjove former og farver, og en af dem er dansk ingefær.
Navnet på planten bærer tankerne hen på et dejligt eksotisk krydderi, men tag ikke fejl. Hele planten er giftig. Selvom de lysende røde bær på den fine grønne stængel ser spiselige ud, skal man holde fingrene væk. Saften fra planten kan give svær hudirritation, og den er også giftig ved indtagelse.
Dansk ingefær hedder også dansk arum, og i slægten arum findes flere typer – blandt andet italiensk arum og plettet arum. De kan være ret svære at skelne fra hinanden, men dansk arum har græsgrønt hylsterblad som vigtigste kendetegn.
Planten bliver 25 til 40 centimeter høj. Jordstænglen er opretstående eller svagt skråtstillet, og bladpladen er formet som et spyd og bleggrøn. Den frugtbærende kolbe bliver omkring syv centimeter lang, og her vokser de giftige røde bær frem.
Blomsten er ikke en, man skal plukke til svigermor, da dens lugt beskrives som en blanding af råddent kød og sur mælk.
Det er oftest børn, der ikke kan stå for de smukke røde bær, men voksne falder også i, når de forveksler planten med ramsløg. Ved indtagelse mærkes en brændende fornemmelse, og man savler.
Man finder den sære plante i fugtige og næringsrige løvskove, gerne kystnært, og da planten er i fremgang og bruges som haveplante, kan man også være heldig at støde på den hjemme i egen have.
Hvis man er i tvivl, om man har indtaget noget giftigt, så ring til Giftlinjen på 82121212.