Vind et NaturTjek

Velas og Syngenta er gået sammen om et initiativ der handler om at fremhæve og hylde landmænd, der gør noget godt for at hjælpe biodiversiteten på deres bedrifter. Landmænd der vil dele deres idéer kan vinde et NaturTjek fra Velas.

Med initiativet »Bøndernes Blomstrende Ideer« er Velas og Syngenta derfor gået sammen om at fremhæve og hylde danske landmænd, der gør noget godt for at hjælpe biodiversiteten på deres bedrifter. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Velas og landbrugsvirksomheden Syngenta vil sammen sætte fokus på biodiversitet, og de mange gode initiativer de danske landmænd arbejder med på deres bedrifter.

Med initiativet »Bøndernes Blomstrende Ideer« er de to selskaber derfor gået sammen om at fremhæve og hylde danske landmænd, der gør noget godt for at hjælpe biodiversiteten på deres bedrifter.

- Landbruget gør allerede rigtig meget for at værne om naturen på deres ejendom. Jeg fornemmer, at flere og flere ønsker yderligere redskaber og nye vinkler og viden til at forvalte den natur, som allerede er på deres ejendom, siger Hanne Juncher Fris, Jagt- og naturplejekonsulent ved Velas i en meddelelse.

- Vi er glade for at kunne gennemføre dette vigtige projekt sammen med Velas og sætte fokus på biodiversiteten og de gode initiativer, der foregår på de enkelte bedrifter. Vi håber derfor på, at initiativet i år vil motivere mange landmænd til at dele deres gode idéer og forhåbentlig også inspirere andre landmænd til at gøre det samme og at tænke biodiversitet ind i deres bedrift, siger Carina Skovmøller, chef for bæredygtighed, Public Affairs & kommunikation, i Syngenta Nordic.

Eksperter kårer vinderen

En jury af eksperter inden for biodiversitet vil bedømme de indsendte ideer og kåre de tre bedste ideer i Danmark. Vinderen modtager et Naturtjek fra Velas, der giver et indblik i, hvad der giver størst værdi i forhold til biodiversitet, og vinderen får identificeret små og store områder, der kan inddrages på bedriften.

På baggrund af juryens vurdering af de indsendte initiativer vil der blive udformet en juryrapport med en beskrivelse af alle initiativerne, der forhåbentlig kan være med til at skabe inspiration rundt på gårdene, til gavn for den samlede biodiversitet i Danmark.

Læs mere om Bøndernes Blomstrende Ideer og om deltagelse i konkurrencen på Syngenta.dk. Tilmeldingsfristen er den 5. oktober 2021.

Læs også