Sommerfugle er vilde med et vildere Danmark

Foreløbige opgørelser fra Danmarks Naturfredningsforening viser, at der i år er observeret mange sommerfugle.

Varmt vejr og højere græs ude i sommerlandet ser ifølge Danmarks Naturfredningsforening ud til at have givet nogle sommerfuglearter et boost. Foto: Camilla Bønløkke

Det varme vejr og højere græs ude i sommerlandet ser ifølge Danmarks Naturfredningsforening ud til at have givet nogle sommerfuglearter et boost. Foreningen oplyser endvidere, at 3.000 sommerfuglejægere har set næsten dobbelt så mange af blandt andet arterne græsrandøje og engrandøje end året før.

Danmarks Naturfredningsforening har trukket de nye tal fra appen Sommerfuglejagten. Her registrerer frivillige sommerfuglejægere deres observationer af 73 forskellige dagsommerfugle. Og der er markant flere observationer end sidste år.

- Det er for tidligt at sige noget håndfast, men i vores smugkig på data for juni og juli tegner det godt. For på trods af, at vi kun har lidt flere aktive app-brugere, ser vi markant flere sommerfugleobservationer end sidste år. Det er specielt de almindelige sommerfugle, som lever på græs, der ser ud til at have et godt år i år. Det kan tyde på, at betingelserne for de arter er i bedring, siger seniorprojektleder i Danmarks Naturfredningsforening, Simon Leed Krøs.

I perioden 1. juni til 21. juli har databasens brugere registeret 2683 græsrandøjer mod 1356 året før. I samme periode er der observeret 1004 engrandøjer mod 520 året før. Mere data vil afgøre, om der er tale om et udsving eller en mere sikker udvikling.

 

Læs også