Årets buk blev kåret på Gammel Estrup

Bukkejagten gik ind ved solopgang den 16. maj, og traditionen tro var en samling jægere senere på morgenen mødt op på herregården Gammel Estrup til bukketræf med vildtparade.

Årets buk blev nedlagt af Karl Aage Thomassen. Bukken blev skudt kl. 07:02 ved Store Sjørup på det nordlige Djursland. Fotos: Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

Bukkejagten går hvert år ind den 16. maj, og fra daggry ligger jægere landet over klar til at skyde råvildtet.

På Djursland findes en række gode skove med vildt, og ved Store Sjørup lykkedes det den lokale jæger Karl Aage Thomassen at nedlægge en flot buk.

To dyr var på parade i Gammel Estrups borggård, og efter en tæt afstemning løb Karl Aage Thomassen af med sejren til tonerne af Auning Jagtforenings jagtblæsere.

Bukkejagt

Bukkejagten går ind den 16. maj ved solopgang.

Bukkene må skydes frem til 15. juli. Jagten foregår med riffel eller bue.

Der findes omkring 170.000 jægere i Danmark, af dem er cirka syv procent kvinder.

Jagt som fritidsbeskæftigelse var før i tiden en adelssport og noget, man dyrkede ved hoffet og på de store godser.

Jagten var førhen en vigtig del af det herskabelige liv. Den markerede magt, status og værdighed, men var også samlingspunkt for selskabelighed og store fester.

Der blev holdt mange storslåede herregårdsjagter op gennem 1800-tallet, hvor fokus først var på ræve og senere fasaner.

Bukkejagten var sæsonjagt – man måtte ikke skyde bukkene, mens de var i brunst i juli og august. I begyndelsen af 1900-tallet blev bukkejagten en formel forårsjagt. Siden 1967 har premieredagen været 16. maj.

Læs også