Det starter med erantis og vintergækker i februar/marts herefter følger krokus i marts. Senere kommer skilla og påskeliljer og til sidst tulipaner. Der er mange muligheder for at skabe liv, farver og glæde i foråret.  

- Påskeliljer, krokus og skilla er robuste og kommer igen år efter år. Man må blot ikke slå græsset straks efter de er afblomstret, fortæller Søren Paludan fra Paludan Skov- og Naturkonsulenter.

- Løgplanterne skal, tilføjer han, nå at visne ned og trække næringen tilbage i løget.  Græsset må først slås sidst i juni. Derfor skal løgplanterne lægges i yderperiferien af plænen eller ved indkørslen, hvor man kan vente med at slå græsset.

Påskeliljer er en fantastisk løgplante, og der er mange sorter. Søren Paludan anbefaler gode gamle botaniske sorter. Det er de kønneste og mest robuste, oplyser han.

Gode råd til et pænt resultat

- Der skal mange løg til at det rigtigt ser ud af noget. Mellem 5.000 og 10.000 løg kan man let bruge til en parklignende have, lyder anbefalingen fra Søren Paludan, der videre fortæller:

- Den bedste plantetid eller lægge-tid for løgene er i september/oktober, hvor løgenes rødder kan nå at udvikle sig i en jordtemperatur på 5-10 grader inden vinteren. 

- Løg plantes mindst dobbelt så dybt, som løget er højt. Det vil sige, at toppen af et fire centimeter højt løg skal ligge mindst otte centimeter nede i jorden og gerne mere.

Søren Paludan gør endvidere opmærksom på, at man skal sørge for, at løget har kontakt med jorden hele vejen rundt. Jordbunden skal tillige være veldrænet og gerne til den tørre side i forsommer og sommertiden, hvor løget går i dvale. 

- Der skal lægges cirka 25 pr. kvadratmeter og læg gerne i grupper, så der er bare pletter uden løgplanter, slutter Søren Paludan.

Natur