Jægere med vildsvin, ulve og hjortevildt på dagsordenen

Hos foreningen Dansk Land- og Strandjagt bakker man op om vildsvinehegnet ved grænsen. Ulven så man også gerne væk fra den danske natur, mens man følger det store fokus på jagtbegrænsninger omkring hjortevildt, der kører for tiden.

JAGT En gave til landbruget et vildsvinehegn ved den Danske –Tyske grænse er nu sat op jeg kan næppe tænke på hvilken konsekvenser det kunne havde fået når svinepesten havde indvandret Danmark. Dansk Land- og Strandjagt har altid bakket op om hegnet og drøftet det med ministeren

- Ulve-problemet er ikke løst endnu.  Dansk Land- og Strandjagt var nok den første åbne jagtforening der meldte ud at ulven ikke hører hjemme i Danmark, og det mener vi stadigvæk, lyder det fra landsformand i foreningen Erik Clausen, Sønderborg.

Kampen om areal begrænsninger er til debat for tiden - der er stor fokus på hjortevildtet. Det det kan komme til at vedrøre landbruget, og andre der lejer jagt ud.

- Prisen vil prisen nok blive en anden når der ikke må udøves en bæredygtig jagt - vi må se hvor den ender henne. Det er jo grundejeren der har jagtretten og som efter grundloven ikke kan krænkes, slutter Erik Clausen.

jba

 

Læs også