Navnenyt uge 29-21 Nord
Pronar tilbage hos Præstbro Maskiner
Præstbro Maskiner og Pronar indgår igen samarbejde. Aftalen mellem Præstbro Maskiner og Pronar er kommet i stand i kølvandet af, at HCP er blevet opsagt som importør af den Polske producent.
Pronar-programmet er ikke noget nyt for den nordjyske forretning. Præstbro Maskiner var i årene 2000-2018 eneimportør af hele Pronars program, og gennem denne årrække er det blevet til et salg på langt over 1000 vogne.
- Vi er så utrolig glade for, at vi nu igen skal have Pronar i vores program. Selvom vi har forsøgt at gøre alt hvad der har stået i vores magt for at servicere vores trofaste kunder, der gennem årene har købt Pronar-produkter af os, så bliver det unægtelig betydeligt nemmere i fremtiden. Det at vi fremadrettet har Pronar-fabrikken med direkte på sidelinjen betyder, at vi bedre kan give kunderne den service vi ønsker at give, siger salgsdirektør Flemming Larsen.
Pronar-programmet, som hovedsagelig omfatter vogne, bliver ikke en erstatning af de nuværende vognimporter, som Stronga kroghejsevogne og Randex entreprenørvogne, hos den nordjyske forretning.
- Med dette nye samarbejde kan vi tilbyde vogne i alle størrelser og til stort set alle behov – ja nu kan vi måske endog tilbyde det bredeste program af vogne på det danske marked, siger Flemming Larsen.
41-27-no
Pronar er igen på programmet hos Præstbro Maskiner. Foto: Præstbro Maskiner.
--
Generalforsamling i Dansk Limousine Forening
60 personer deltog ved Dansk Limousine Forenings generalforsamling, som blev afholdt på Hotel Bredehus i Bredsten.
Formand, Søren Grunnet, avlsudvalgsformand Lene Black Sinkjær, aflagde beretninger for det forgangne år, mens regnskabet for 2020 blev gennemgået af Jan P. Jensen.
Formandens beretning var optimistisk, men dog betydeligt kortere end sædvanligt, da aktivitetsniveauet i foreningen det sidste år har været meget begrænset pga. Corona.
Dansk Limousine Forening kom ud af 2020 med et overskud på 27.000 kroner.
Af de tre bestyrelsesmedlemmer på valg havde Jan P. Jensen, Gjern på forhånd meddelt, at han ikke modtog genvalg.
Genvalgt blev Søren Grunnet, Billund og Lene Black Sinkjær, Spjald.
Nyvalgt til bestyrelsen blev Boje Vognstrup, Vejen.
De to bestyrelsesmedlemmer Camilla Jessen, Horsens og Else Merete Ebbensgaard, Ulfborg var ikke på valg i år.
Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Søren Grunnet som formand og Lene Black Sinkjær som næstformand.
111-29-no
Bestyrelsen fra venstre: Lene Black Sinkjær, Boje Vognstrup, Søren Grunnet, Else Merete Ebbensgaard og Camilla Jessen
--
Asmildkloster har kåret Årets Læreplads
Landbruget er fyldt med gode fortællinger om læremestre, ledere og kolleger der på attraktive landbrugsarbejdspladser som en del af praktikken gør en fantastisk indsats for at lære den nye generation af landmand håndværket i landbrugsuddannelsen - det vil Asmildkloster Landbrugsskole med kåringen Årets Læreplads sætte fokus på – og i 2021 går prisen til Dorit Jacobsen og Jacob Sørensen fra landbruget Sdr. Merrild ved Vildbjerg.
Det er nyudklækket landmand Caroline Madsen der har indstillet sin læreplads til prisen. I indstillingen skriver Caroline blandt andet:
- Man bliver inddraget i et godt team, hvor der er plads til alle. De går op i at være med til at uddanne og lære fra sig, også at lade skoler komme på besøg og lave opgaver om gården. De går ind for at sikre en fremtid i landbruget ved at arbejde med unge mennesker. Man kan altid komme til dem, og de svarer altid på ens spørgsmål. Jacob og Dorit skaber arbejdspladsen som en lille familie, hvor det er fantastisk at stå op og gå på arbejde hver dag.
- Den gode fortælling om den gode læreplads som fortjener anerkendelse for indsatsen, skal frem i lyset. Vi hører på Asmildkloster Landbrugsskole de gode historier og dem vil vi gerne dele med hele verden og så vil vi være med til at give de læremestre, ledere og kolleger der gør den gode indsats et ordentligt klap på skulderen, siger forstander Lars Møgelbjerg Andersen.
Det er skolens 100 elever på Hovedforløb 2 EUD og EUX, der kan indstille deres læreplads til kåringen.
Med kåringen følger et diplom og en gavecheck til Sdr. Merrild.
Mere end 400 forskellige godkendte landbrug uddanner pt. elever fra Asmildkloster Landbrugsskole.
110-29-no
Sdr. Merrild ved Vildbjerg er kåret som Årets Læreplads 2021 af Asmildkloster Landbrugsskole.
--
Hamlet Protein indvier nyt hovedkontor
Hamlet Protein, der producerer sojabaserede foderingredienser til unge produktionsdyr, har for nylig indviet sit nye globale hovedkvarter i Horsens. Kontorudvidelsen giver virksomheden mulighed for at integrere alle afdelinger i én bygning. Ud over at samle medarbejderne vil mange interne aktiviteter blive effektiviseret.
Det nye hovedkontor er indrettet med den nyeste teknologi inden for videokonference, store mødelokaler, områder til uformelle møder og der er brugt forbedrede isoleringsteknikker for yderligere at reducere virksomhedens CO2-fodaftryk.
- På trods af en overflod af tilgængelige online kommunikationsværktøjer, tror vi på vigtigheden af personlig kommunikation ansigt til ansigt. At få vores folk sammen under ét tag vil skabe kommunikation, kreativitet og netværk. Dette vil i sidste ende føre til en mere succesrig organisation, lyder konklusionen fra Erik Visser, administrerende direktør hos Hamlet Protein.
Hamlet Protein producerer sojabaserede protein- og fiberingredienser til smågrise-, kyllinge- og kalvefoder på to produktionsanlæg i Danmark og USA. Hamlet Protein servicerer kunder over hele verden gennem et netværk af egne salgskontorer og distributører.
23-27-fy
- På trods af en overflod af tilgængelige online kommunikationsværktøjer, tror vi på vigtigheden af personlig kommunikation ansigt til ansigt, lyder konklusionen fra Erik Visser (th), administrerende direktør hos Hamlet Protein i forbindelse med indvielsen af virksomhedens nye hovedkvarter. Han ses her sammen med Kjeld Johannessen, formand for Hamlet Proteins bestyrelse. Pressefoto
--
LandboNord og DLBR Forsikringsmægler i partnerskab
LandboNord og DLBR Forsikringsmægler indgår et partnerskab, så det nu også vil være muligt at få forsikringsrådgivning som kunde i LandboNord.
- Vi er glade for at byde DLBR Forsikringsmægler velkommen her i vores rådgivningsvirksomhed. På den måde har vi muligheden for at inddrage en uvildig forsikringsmægler i vores rådgivningsforløb, når det er nødvendigt. Her får vi en kapacitet med indsigt i de helt specielle risici, der er forbundet med driften, og de forsikringsbehov der måtte være i den forbindelse, siger adm. direktør i LandboNord, Uffe Bertelsen.
Hos DLBR Forsikringsmægler ser direktør Peter Quitzau frem til et endnu tættere samarbejde. I lighed med LandboNord, så er DLBR Forsikringsmægler også ejet af landmænd, og der er en ganske særlig grund til, at forsikringsområdet bør have en høj prioritet i et moderne landbrug.
- Når skaden er sket, er den største gevinst, at man er rigtigt dækket. Specielt når vi taler om produktionslandbrug i dag, som har værdier for mange millioner. Derfor er vi sat i verden for at sikre, at den enkelte landmand får den bedst opnåelige præmie ved køb af forsikringer og den rigtige erstatning, når skaden er sket. Derudover kan man benytte vores ekspertise i enkeltstående sager, hvor landmanden har brug for uvildig rådgivning, siger Peter Quitzau.
Fra midten af august vil man kunne møde en DLBR Forsikringsmægler i LandboNords kontorer i Brønderslev, Fjerritslev og Randers.
--
Pris til nyt DLG-domicil
På Ballesvej i Fredericia ligger DLG’s nye domicil, Aksen, som også er Årets Kontorbyggeri 2021. Det står klart efter Nohrcons årlige konkurrence, som består af en offentlig afstemning samt en fagjurys vurdering.
Efter mange gode år på Axelborg i København er DLG rykket mod vest, og bygningen Aksen i Fredericia – med udsigt til Lillebælt – er noget helt særligt.
- Det var en meget stor beslutning, da vi tilbage i 2017 bestemte os for at flytte en række funktioner fra Axelborg til Fredericia. Vi rykkede rødderne op og plantede dem igen ved Lillebælt, siger DLG’s koncernchef, Kristian Hundebøll.
- Selv om, tilføjer han, det seneste år har været en noget anderledes begyndelse for et nyt byggeri, ser vi allerede det potentiale, de synergier og den fællesskabsfølelse, som omgivelserne her i Aksen giver os.
Den nye bygning, som er på 7.500 kvadratmeter, fik på grund af corona-pandemien ikke den indvielse, DLG havde ønsket sig i sommeren 2020. Til gengæld lavede koncernen en intern konkurrence om et navn til bygningen, hvor godt 300 DLG-medarbejdere har deres daglige gang.
Resultatet blev »Aksen«.
Med huset har PLH Arkitekter skabt et af de mest unikke kontorbyggerier i Danmark - en bygning, der med sit sadeltag, spidse gavle og rustikke materialevalg nænsomt tilpasser sig sine omgivelser med udsigt til Lillebælt.
Bygningen er opført af AP Pension, som også ejer bygningen. PLH Arkitekter har tegnet stregerne og har ligeledes været indretningsarkitekter, mens NRE Denmark var totalentreprenør og Rambøll var bygherrerådgiver.
07-27-oe
DLG’s nye domicil i Fredericia, Aksen, er kåret som Årets Kontorbyggeri 2021.
--
DLG ansætter ny vicekoncerndirektør
Camilla Blicher Simonsen tiltræder den 1. september som vicekoncerndirektør for salg og kunderelation i DLG og indtræder samtidig i koncernens group management.
Med sig har Camilla Blicher Simonsen mere end 20 års kommerciel erfaring og kommer fra en stilling som senior sales director i Arla, hvor hun har ansvaret for salg og marketing til foodservice-segmentet i Danmark.
Som vicekoncerndirektør skal Camilla Blicher Simonsen, der er 46 år, stå i spidsen for DLG’s danske salgsorganisation, der gennem det seneste års tid har gennemgået en større transformation med det mål at styrke relationen til kunderne og forbedre kundeoplevelsen.
Camilla Blicher Simonsen er uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus og begyndte sin karriere i Procter & Gamble Denmark. I 2006 kom hun til Arla, hvor hun har haft forskellige roller inden for salg og marketing – blandt andet som marketingdirektør og siden 2019 som senior sales director for Foodservice i Danmark.
14-27-oe
Camilla Blicher Simonsen
--
Vinderne af Produktprisen 2021
Næsten 120 danske producenter havde i år tilmeldt deres produkter til Produktprisen, som Coop laver i samarbejde med »Sol over Gudhjem«- Danmarks største kokkekonkurrence. Nu er vinderne kåret i kategorierne mad, drikke, konfekture og innovation.
Finalen i den store landsdækkende produktpris bliver normalt afholdt på havnen i Gudhjem. I år var konkurrencen på grund af Covid19 imidlertid flyttet til den noget mindre location på Melstedgård i Melsted, Bornholm. Det lagde dog ikke nogen dæmper på finalefesten. 300 tilskuere kunne nemlig smage med under præsentationen af finaleprodukterne i den smukke have lørdag den 26. juni, hvor hele landet også kunne følge med på live-stream via Coop Danmarks Facebook.
Tolv finalister dystede om de fire priser, og producenterne Contempehrary, Banana, MayMays og Samsø Bær kunne forlade Melstedgård med et vinderdiplom i kategorierne: innovation, konfekture, mad og drikke. Producenten FALK Bornholm vandt en særlig publikumspris for deres kaffesyp.
Som noget nyt i år indstilles alle finalister til den store fælles nordiske fødevarepris EMBLA, der hylder det ypperligste i det nordiske køkken og har til formål at promovere nordisk madkultur internationalt.
–-
Hamlet Protein ansætter international kalvespecialist
Hamlet Protein ansætter Nicholas Anglade i en nyoprettet stilling som Category Manager Ruminants for at understøtte virksomhedens ambitioner inden for ernæring til unge produktionsdyr.
Nicholas Anglade, der er franskmand, er uddannet ved Rennes National School of Agronomy og Essec Cergy Pontoise. Han har mange års erfaring og et stærkt netværk fra sin karriere i førende internationale virksomheder.
Hamlet Protein producerer sojabaserede protein- og fiberingredienser til smågrise, kyllinger og kalve på to produktionsanlæg i Danmark og USA.
Nicolas Anglade
Nicolas Anglad