Dansk Svineavl kaprer direktør fra Bæredygtigt Landbrug

Hans Aarestrup skifter fra Bæredygtigt Landbrug til Dansk Svineavl.

Hans Aarestrup forlader direktørposten i landmandsforeningen Bæredygtig Landbrug, og det er til fordel for et job som direktør i Dansk Svineavl, hvor Hans Aarestrup afløser Niels Rohrberg, der stopper 28. februar.

Hans Aarestrup er uddannet agronom i 1993 og var før Bæredygtig Landbrug ansat som direktør hos Danske Svineproducenter og har tillige været ledende svineproduktionskonsulent i Aalborg og Holstebro.

Nu kommer Hans Aarestrup til at stå i spidsen for en organisation, som repræsenterer 23 avlere, der er godkendt af Seges, Avl, LFS og DanBred.

- Det bliver Hans Aarestrups opgave at få ført foreningens nye strategi ud i livet i samarbejde med foreningens bestyrelse og øvrige ansatte. Dette til fordel for alle medlemmer af Dansk Svineavl, og med fokus på fair økonomisk balance og sammenhæng i værdikæden, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Svineavl.

Beklager opsigelse

Hans Aarestrup forlader Bæredygtigt Landbrug, der har base i Fredericia, efter næsten seks år på chefposten.

Formanden for Bæredygtigt Landbrug, den sjællandske svineproducent Peter Kiær, beklager opsigelsen fra Hans Aarestrup, der såvel indadtil som udadtil er et populært ansigt i foreningen.

- Hans er vellidt både hos vores medlemmer, bestyrelse og medarbejdere. Han har været god til at eksponere Bæredygtigt Landbrug, og på de indre linjer vil han især blive husket som den, der fik struktur og orden på administrationen og ikke mindst økonomien. Der er virkelig grund til at sige Hans en stor tak for indsatsen, lyder det fra Peter Kiær.

Bæredygtigt Landbrug oplyser, at foreningen nu går på jagt efter en ny daglig leder.

Læs også