I dagens arbejdsmarked er denne type jubilæum en sjældenhed, men i Sagro er det stik modsat.
Teknisk set har Jeppe L. Hansen prøvet at være ledig på arbejdsmarkedet. Det var bare kun i et kvarter, for kun 15 minutter efter, han havde bestået sin eksamen som landbrugstekniker, fik han besked om, der var et job til ham i Vestjylland. Det var i 1983, og den første februar kan han fejre 40-årsjubilæum.
- Jeg har kun sendt to ansøgninger i hele mit liv. Nogle på skolen mente, jeg skulle have sendt flere, men én havde faktisk været nok, siger han.
Jobbet, han fik, var hos Nr. Nebel og omegns Landbo- og Kredsforening.
I 1983 havde en gård typisk under 60 køer. I dag er det antal flerdoblet, fordi bedrifterne pga. skærpet konkurrence er vokset markant i størrelse. Det samme kan ses på antallet af rådgivningsvirksomheder inden for landbruget. Mange er lagt sammen, og det over flere omgange. Og derfor har Jeppe L. Hansens arbejdsplads siden 2016 heddet Sagro, som er Danmarks største af sin art målt på omsætning.
- I starten var mine opgaver meget alsidige. F.eks. har jeg været med til at hjælpe et par psykisk syge kunder med at lave deres regnskaber. Opgaven er lidt speciel og kræver, at man kan håndtere en sådan syg person, siger han.
Senere er opgaverne blevet mere og mere specialiserede. Landbruget, reguleringen af erhvervet og skattereglerne generelt er blevet mere komplekse, og derfor har Jeppe L. Hansen også selv specialiseret sig i årsrapporter, regnskaber og skat.
Jeppe L. Hansen repræsenterer derfor en specialiseret del af arbejdsstyrken, der er mangel på, og som kan finde et nyt job næsten ved at knipse med fingrene. Så hvad er grunden til, at har han aldrig søgt videre?
- Hvorfor skulle jeg dog det? Jeg er meget glad for min arbejdsplads, hvor jeg har mange og gode kolleger. Og jeg får lov til at arbejde med præcis det, som jeg brænder for, siger han.
Jeppe L. Hansen bliver fejret ved en intern reception fredag den 3. februar i Sagros hus i Esbjerg.