Byråd sætter solcelleprojekt på pause

Arkivfoto

Gavnø Gods’ planer om at sætte solceller op på bedriftens marker er sat i bero af byrådet i Næstved. Det skriver Sjællandske.

Tidligere har planerne om en solcellepark på 166 hektar mødt kritik fra boligminister Kaare Dybvad (S).

Solcelleparken i Nylandsmose kan forsyne 37.500 husstande med strøm, hvis den bliver til noget.

Gavnø Gods består af 2.500 hektar, hvoraf 1.000 hektar er skov. De 1.200 hektar landbrugsjord bliver hovedsageligt brugt til produktion af korn, men også frø, roer og raps.

Over halvdelen af mælkeproducenterne er med i LDM

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter kan ved den årlige optælling konstatere, at organisationen opretholder en organisationsprocent på over halvdelen af alle danske mælkeproducenter med mindst 10 køer. LDM's medlemmer producerer tæt på 2/3 af al dansk mælk.

Ophør – herunder konkurs – er den absolut dominerende årsag til at forlade foreningen, skriver LDM i sit ugentlige nyhedsbrev.

- …Og desværre fremgår det i medierne, at rækken af konkurser ikke er fuldendt endnu. Det er med til at fokusere LDM's indsats på at styrke konkurrenceevnen for danske mælkeproducenter, skriver foreningen, og tilføjer:

- Mælkeproduktion skal være et erhverv, som man kan leve hæderligt af.

Kritik: Myndigheder undervurderer miljøtilstanden

Danmark opgør tilstanden for vandmiljøet på en anden og mere negativ måde end vores naboer i Tyskland og Sverige, viser EU-data ifølge Bæredygtigt Landbrug.

Et eksempel er Flensborg Fjord, hvor danske forskere har en anden metode til opgørelse af miljøtilstanden i de danske farvande end den, tyske forskere bruger, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug.

- Vi kan jo hvert fald se, at der med største tydelighed er to helt forskellige måder at lave vurderingerne på. Det her må man se nærmere på i Folketinget. Vi kan ikke leve med så forskellige opgørelser, siger Hans Aarestrup, direktør i Bæredygtigt Landbrug.

Han mener, at det her viser, at man i Danmark i årtier har overfortolket vandrammedirektivet og lagt alt for hårde restriktioner på dansk landbrug.

Læs også