Det er nu muligt at få AgroVit AfterCalving til dine økologiske køer hos Mosegården A/S.
- Det nye produkt hedder AgroVit AfterCalving Green, og må anvendes i økologiske besætninger. Produktet giver koen fornyet energi efter kælvning og bidrager til den bedste start på laktationen, lyder det fra Mosegården, der længe har solgt AgroVit AfterCalving til konventionelle landmænd med stor succes.
- Derfor er vi også meget glade for, at vi nu kan tilbyde en version til økologer, udtaler Lars Frøkjær, produktkonsulent hos Mosegården A/S.
Begge typer AgroVit AfterCalving har et højt indhold af calcium og energi. Derudover er der tilsat vitaminer og organisk selen.
- Det er vigtigt at få gang i koen efter kælvning, så den kan få afstødt efterbyrden uden komplikationer. Derudover indtager koen meget væske sammen med AfterCalving, hvilket kan være med til at reducere risikoen for løbedrejning efter kælvning, udtaler Lars Frøkjær.
21.000 pakker med frø skal brændes
Små mystiske pakker med frø sendt til tilfældige danske adresser skal nu destrueres for at sikre, at fremmede plantesygdomme ikke spreder sig. Det meddeler Landbrugsstyrelsen.
Siden foråret 2020 har Toldstyrelsen tilbageholdt mere end 21.000 små poser med frø. Poserne med frø er blevet tilbageholdt, fordi de ikke har været ledsaget af et officielt plantesundhedscertifikat. Certifikatet er myndighedernes garanti for, at frøene ikke bærer på fremmede sygdomme, der kan skade danske eller europæiske planter.
Bag de mystiske forsendelser ligger formentlig et svindelnummer, der også er kendt som brushing scam. Det er en metode, hvor internetbutikker kunstigt øger deres salgstal ved at sende et stort antal pakker afsted til meget lave omkostninger. Modtagerne vil typisk være helt tilfældigt udvalgt.
Der er tale om overvejende kinesiske små pakker med hver cirka 2-5 gram frø. Deres destination har været danske postkasser, men ofte uden at modtagerne har bestilt dem.
Hvis du har modtaget en pakke med frø, som du ikke selv har bestilt, bør du kontakte Landbrugsstyrelsen og ikke så frøene ud.
- Vi anbefaler desuden, at de destrueres, lyder det fra styrelsen.
.
DLG på vej mod første delmål om bæredygtigt soja
Grovvareselskabet DLG arbejder på at sikre, at al soja, som koncernen importerer, er ansvarligt og afskovningsfrit produceret senest i 2025. Forleden lossede DLG 53.000 tons bæredygtigt soja på Aarhus Havn, og man er dermed godt på vej mod første delmål på knap 200.000 tons svarende til 20 procent, som koncernen skal importere i år, lyder det vicekoncerndirektør i råvarer, Jesper Westmark Andersen.
- Det er vigtigt, at Danmark viser vejen for en mere bæredygtig produktion af soja. På den måde kan vi også skubbe andre europæiske lande i en grønnere retning. Hvis vi skaber en større efterspørgsel på verificeret afskovningsfri soja, vil udbuddet også regulere sig hurtigere, siger vicekoncerndirektøren, der efterlyser europæiske mål for produktionen af mere verificeret og afskovningsfri soja.
DLG importerer hvert år 900.000 tons sojaskrå, som hovedsageligt bliver losset på Aarhus Havn.
Fire dage som landmand i sommerferien
Alle friske drenge og piger mellem 12 og 16 år kan nu skifte fire dage af deres sommerferie ud med et liv som landmand. På Grindsted Landbrugsskole afholder de i dagene 28. juni – 1. juli SommerCamp, hvor man får en smag på livet som landmand og også besøger lokale landmænd.
I løbet af de fire dage bor deltagerne på landbrugsskolen, og lever det gode liv som landbrugsskoleelev.
Prisen for det hele er 1.250 kroner.