Hæver noteringen på oksekød

Gældende fra denne uge sætter den private slagter Himmerlandskød noteringen op med 20 øre pr. kg for handyr og kvier under 16 måneder samt 30 øre pr. kg for kvier, stude og køer.

Markedet for okse- og kalvekød bærer overordnet set præg af et begrænset udbud af kød og en god handel, lyder det i en kommentar fra Himmerlandskød, der i denne uge holder slagteriet i Kjellerup lukket, mens slagteriet i Hadsund er startet igen efter ferielukning i uge 28.

- Der slagtes derfor i indeværende uge 1.600 dyr på vores slagterier i Aalestrup og Hadsund samlet set. Slagteriet i Aalestrup er lukket i næste uge (uge 30), skriver Himmerlandskød.

 

Forventer fald i elpriser

Spotpriserne har været unormalt høje gennem nogle uger, konstaterer AgroMarkets på sin hjemmeside.

- Faktisk skal vi helt tilbage til 2019 for at finde priser i samme niveau. En af hovedårsagerne til de høje priser er underskud af vand ved vandkraftværkerne i Norden. De seneste prognoser peger mod en stigende nedbørsmængde hen mod slutningen af juli, og det vil stoppe yderligere underskud på hydrobalancen. Men da nedbørsmængden forventes inden for normalen, kan det til gengæld ikke udligne det aktuelle underskud, skriver AgroMarkets, og tilføjer:

- Det ret solide underskud har presset priserne op, og i kombination med et presset gasmarked, er priserne stukket helt af.

En årsag til de høje gaspriser er, at Rusland har lukket ned for deres forsyning af gas til Europa. Det presser gasprisen op – og dermed også elprisen.

AgroMarkets forventer, at spotpriserne igen vil falde tilbage mod normalen.

Læs også