bannerPos

Første kvindelige svineslagter i Herning i 20 år

Privatfoto fra Facebook-opslaget.

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
18-05-2020 11:49

For første gang i 20 år er der blevet uddannet en kvindelig svineslagter på Danish Crowns slagteri i Herning, skriver Danish Crown i et Facebook-opslag, der er gået viralt med masser af »tillykker« i kommentarfeltet.

Der er tale om den 23-årige Helle Halkjær., som har taget den tre-årige uddannelse som svineslagter.

Hun var i lære på slagteriet i Hering og har taget sine skoleophold på Danmarks Slagteriskole ZBC.

Efter det første års tid på uddannelsen fandt Helle ud af, at hun kunne mere end hun selv troede. Og så fik den ellers gas derfra. I dag er hun blevet fastansat i Herning – og Helle har masser af drømme.

- Jeg drømmer om at blive mestersvend eller mester og have glade medarbejdere. Jeg vil gerne vise, at selvom man er kvinde i et mandefag, så kan man altså godt. Man skal aldrig give op, der er en plads til alle, uanset hvem man er. Og så drømmer jeg om et godt liv, siger hun.

»Tillykke med uddannelsen og jobbet Helle, du er mega sej!« skriver Danish Crown afslutningvis i opslaget.

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next