bannerPos

KHL-medlemmer får én million kroner retur

Hans Damgaard, formand for KHL’s bestyrelse, glæder sig over at være formand for en forening med overskudsdeling.

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
14-01-2020 11:59
Kolding Herreds Landbrugsforening, KHL, har haft et godt regnskabsår med et årsresultat på godt 1,2 millioner kroner. Nu sendes én million kroner retur til medlemmerne som overskudsdeling.

2019 har været et yderst tilfredsstillende år i Kolding Herreds Landbrugsforening, KHL, der landede et overskud på 1,2 millioner kroner. Et regnskabsår og et regnskab så godt, at bestyrelsen har besluttet at sende én million kroner retur til medlemmerne

- Som landmand og KHL-medlem er jeg glad for at være en del af et foreningsfællesskab, hvor vi med overskudsdeling signalerer »vi står sammen skulder ved skulder«, siger formanden for KHL, Hans Damgaard i en pressemeddelelse

Og han mener, at foreningsfællesskabet er vigtigt i den tid, vi lever i nu:

- Det er vigtigt i en tid, hvor forenings-Danmark har det svært, og hvor landbruget er udfordret på mange fronter. Og som formand er jeg stolt over at stå i spidsen for en 150 år gammel forening, som driver en fornuftig virksomhed, der konsoliderer sig år for år.

Kontingent retur

Overskudsdelingen kommer oveni de 750.000 kroner, de aktive medlemmer fik i timesatsrabatter, som blev indført fra 2019.

Samlet set betyder det, at over halvdelen af det indbetalte kontingentbeløb vender tilbage til medlemmerne i form af rabatter og overskudsdeling.

- Der er stor efterspørgsel efter mange af foreningens ydelser, og i kombination med god styring af økonomien og ikke mindst en flot indsats af vores team af dygtige og kompetente medarbejdere, nåede vi et tilfredsstillende overskud i 2019 – endda efter afholdelse af en uforglemmelig 150-års jubilæumsfest, konkluderer Hans Damgaard.

john@landbrugsyd.dk
telefon +45 21 25 19 68

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).

Tvivl om Kinas intentioner

Fase 1 i en ny handelsaftale mellem USA og Kina indebærer, at Kina skal fordoble deres import af amerikanske afgrøder i forhold til, hvad der blev importeret inden handelskrige brød ud for nu godt to år siden. Men der hersker tvivl om, hvorvidt Kina vil leve op til aftalen.

Hvorfor dykker rapsprisen

Rapsprisen har i denne uge taget et stort ryk ned. Ikke fordi det ser godt ud for situationen med rapsfrø i Europa. Derimod skyldes prisfaldet en prissvag palmeolie og svaghedstegn i den konkurrerende sojaolie. Selvom rapsen kan falde yderligere i pris, er nedturen dog næppe langvarig.
Side 1 af 1747 (34925 artikler)Prev1234567174517461747Next