bannerPos

KHL-medlemmer får én million kroner retur

Hans Damgaard, formand for KHL’s bestyrelse, glæder sig over at være formand for en forening med overskudsdeling.

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
14-01-2020 11:59
Kolding Herreds Landbrugsforening, KHL, har haft et godt regnskabsår med et årsresultat på godt 1,2 millioner kroner. Nu sendes én million kroner retur til medlemmerne som overskudsdeling.

2019 har været et yderst tilfredsstillende år i Kolding Herreds Landbrugsforening, KHL, der landede et overskud på 1,2 millioner kroner. Et regnskabsår og et regnskab så godt, at bestyrelsen har besluttet at sende én million kroner retur til medlemmerne

- Som landmand og KHL-medlem er jeg glad for at være en del af et foreningsfællesskab, hvor vi med overskudsdeling signalerer »vi står sammen skulder ved skulder«, siger formanden for KHL, Hans Damgaard i en pressemeddelelse

Og han mener, at foreningsfællesskabet er vigtigt i den tid, vi lever i nu:

- Det er vigtigt i en tid, hvor forenings-Danmark har det svært, og hvor landbruget er udfordret på mange fronter. Og som formand er jeg stolt over at stå i spidsen for en 150 år gammel forening, som driver en fornuftig virksomhed, der konsoliderer sig år for år.

Kontingent retur

Overskudsdelingen kommer oveni de 750.000 kroner, de aktive medlemmer fik i timesatsrabatter, som blev indført fra 2019.

Samlet set betyder det, at over halvdelen af det indbetalte kontingentbeløb vender tilbage til medlemmerne i form af rabatter og overskudsdeling.

- Der er stor efterspørgsel efter mange af foreningens ydelser, og i kombination med god styring af økonomien og ikke mindst en flot indsats af vores team af dygtige og kompetente medarbejdere, nåede vi et tilfredsstillende overskud i 2019 – endda efter afholdelse af en uforglemmelig 150-års jubilæumsfest, konkluderer Hans Damgaard.

john@landbrugsyd.dk
telefon +45 21 25 19 68

Komplicerede regler for unge i landbruget

Generelt må børn under 18 år ikke beskæftige sig farlige maskiner. Patriotisk Selskab beskriver nogle af de mange regler for børn og unge i landbruget.

Sodødeligheden blev sænket med 35 procent

For at bringe sin besætnings sodødelighed ned har Hans Christian Carstensen ændret praksis, så der er indført mere overvågning af søerne. Det har været med til at sænke dødeligheden 35 procent inden for de seneste tre år.

Hold på søerne og få en nem merindtjening

Beregninger fra Velas svinekonsulenter viser, at der kan være en fortjeneste på 180-280.000 kr. om året ved at øge overlevelsen af søer med fem procent.

Russisk hvedeproduktion nedskrives

Efterhånden som den russiske hvedehøst skrider frem, har det vist sig, at udbytterne i år ikke bliver så gode, som tidligere forventet. Derfor nedskriver det russiske konsulentbureau Sovecon nu den samlede russiske hvedeproduktion for 2020.

Kommer olieprisen nogensinde op igen?

Olieprisen har fundet sig et mere stabilt leje efter måneder med voldsomme udsving. Set i forhold til februar måned, så er olieprisen dog stadig lav, og det er nu spørgsmålet, om vi nogensinde igen vil se en oliepris på niveauerne fra før coronakrisen.

Frøgræshøsten udfordret af vejret

Regn har udfordret i engrapgræs, og blæst har kostet tab i rødsvingel

- Med den nye aftale vil vi sikre sukkerroerne i Danmark

Troels Frandsen er ny formand for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked. – Nu har vi netop indgået en fornyet aftale med Nordic Sugar, der skal medvirke til at sikre den fortsatte sukkerroedyrkning i Danmark, fastslår han.
Side 1 af 1876 (37510 artikler)Prev1234567187418751876Next