På Store Frødag vises over 30 maskindemonstrationer i praksis

Om få uger afvikles Store Frødag, som efterhånden er blevet ét af de store events for seriøse frøavlere. Gennem de mere end 10 år, hvor Store Frødag har været arrangeret af Østdansk Landboforning, har det udviklet sig til blandt andet at vise et stort antal maskindemonstrationer i arbejde.

Når Østdansk Landboforening torsdag den 19. september endnu en gang slå portene op til afholdelse af Store Frødag, så er det i bevidsthed om, at man virkelig har fået etableret et stort event, som tiltrækker mange af landets frøavlere.

Konceptet er som en krydsning af folkemødet på Bornholm og Agromek i Herning med alt indenfor frøavl. Her mødes man både for at få sidste nye faglige input, og for at drøfte aktuelle udfordringer og styrke netværk med sine frøavlskolleger.

Og der er nok af ny viden og erfaring at samle op på. Man bliver ikke erfaren frøavler af et enkelt år med alm. rajgræs i sædskiftet.

Derfor er der i år endnu flere maskindemonstrationer, ekspertindlæg og arrangementer, der inviterer til god kollegial snak, end i tidligere år.

Efterbehandling som tema

Tilrettelæggelse af Store frødage foregår i et samarbejde med en række af de østdanske frøavlerforeninger, så man sikrer, at det er de mest spændende faglige ting, der sættes fokus på i løbet af dagen.

I år har man valgt at lave tema over efterbehandling af frøafgrøder.

Det vil foregå både ved ekspertindlæg og ved selvsyn. Der er nemlig cirka 30 maskindemonstrationer om rækkesprøjtning, spot- og kurvesprøjtning, afpudsning og destruktion. Desuden er der maskinudstillinger samt forsøg.

Fremtidens frøsorter kan også studeres, da der er mulighed for at besøge DLFs forædlingsstation Boelshøj, hvortil der bliver arrangeret transport efter en tidsplan.

Hele Store Frødagsarrangementet foregår på Gjorslev Gods, Gjorslevvej ved St. Heddinge på det østlige Sjælland.

Der vil også være rundvisning både ude og inde på godset.

Store Frødag

Torsdag den 19. september 2024 kl. 10-16

Afholdes på Gjorslev gods, Gjorslevvej, 4660 St. Heddinge

Arrangeres af Østdansk Landboforening i samarbejde med østdanske frøavlsforeninger

Årets tema er efterbehandling af frøafgrøder

Maskindemonstrationer, forsøgsgennemgang og ekspertindlæg

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding.

Tilmelding: www.ostdansk.dk/store-froedag-2024/tilmelding-store-froedag/

Læs også