Halmleverandører holder nu to temadage

Øget medlemstilgang og stor interesse for halmens mange anvendelsesmuligheder er baggrunden for, at DanskHalm nu afholder temadag hos blandt andet Johs. Mertz i Maribo.

Der er bud efter halmen fra mange sider, og det øger i sagens natur interessen for at afsætte halm. Hos DanskHalm vil man gerne give et overblik over leverandørernes muligheder, og derfor holder man i år to temadage mod bare en enkelt i tidligere år.

Tirsdag den 8. oktober holdes temadagen hos Johs. Mertz i Maribo på Lolland, og torsdag den 10. oktober er det hos Brdr. Thorsen i Nimtofte på Djursland.

Programmet sætter fokus på aftagerne af halm og deres interesser, både med hensyn til fremtidige anvendelsesmuligheder og forsyningssikkerhed.

Det belyses i en række indlæg fra blandt andet kraftvarmeværkern og fra biogasselskabet Nature Energy, som fortæller om deres tanker i forhold til at omdanne halm til biogas.

To temadage

  • DanskHalm afholder temadage tirsdag den 8. oktober hos Johs. Mertz i Maribo på Lolland og torsdag den 10. oktober hos Brdr. Thorsen i Nimtofte på Djursland.

  • Begge dage starter programmet med morgenkaffe klokken 9 og dagen afsluttes omkring klokken 16.

  • Indlæggene på hver enkelt dag tager udgangspunkt i de lokale aftagere af halm, og fokuserer blandt andet på de forskellige muligheder, der er for afsætning af halm.

  • Det fulde program kan ses på DanskHalm.dk, hvor man også kan tilmelde sig.

Halm til det hele

Meliora Bio i Kalundborg arbejder med at anvende halm som råvare til blandt andet produktion af ethanol, lignin og produkter til fødevareindustrien. I Vordingborg er Green2x på vej med et nyt, stort anlæg, hvor der skal anvendes meget store halmmængder. Her er der mulighed for at høre om deres tanker vedrørende indkøb af halm.

De mange nye anvendelsesmuligheder gør indlægget fra Københavns Universitet med titlen »Hvordan skaffer vi halm til det hele?« særdeles aktuelt. Forslagene til CO2-afgift i den grønne trepart får betydning for planteavleren og hermed for halmproducenterne. Hvad skal vi forvente? Det vil viceformand Thor Gunnar Kofoed fra Landbrug & Fødevarer gøre os meget klogere på.

Bredt netværk

Endelig vil der være indlæg om halmtransport, hvor der er kommet nye lempeligere regler, som HTL Service vil fortælle om.

- Vi er glade for, at vi nu kan tilbyde alle medlemmerne at deltage i lokale temadage med særdeles aktuelle oplæg fra vores brede netværk af stærke samarbejdspartnere, siger formand Erik Poulsen, DanskHalm.

Han opfordrer samtlige medlemmer til at deltage og få ny viden om de mange værdifulde anvendelsesmuligheder, der ligger i halmen, som tidligere ofte blev anset som et værdiløst produkt, der bare kunne brændes af på markerne efter høst.

Læs også