Silverbull sætter standarden

Nyeste data på sortsvalg for majs er udkommet og viser positive resultater for den middeltidlige majssort SY Silverbull.

Jens Bagge fra DLG fremhæver særligt det gode forhold mellem NEL 20 og FK NDF, som SY Silverbull nu har præsteret to år i træk. Diagram: Syngenta

Efter to års afprøvning er Syngentas majssort SY Silverbull kommet på listen i sortsvalg over de højeste værdsatte sorter, det skriver Syngenta i en pressemeddelelse. SY Silverbull kan dyrkes i hele landet – selv i de koldeste egne som Nordjylland.

SY Silverbull er tidlig og udfylder rummet mellem de helt tidlige sorter, der yder mindre og de højest ydende sorter, der kan være for sildige. Nyheden om dette års sortsvalg blev modtaget med stor tilfredshed hos Syngenta.

- Vi har ventet udgivelsen af dette års sortsvalg for majs med spænding, da to af vores nye sorter ville blive evalueret efter to års afprøvning. Vi er meget stolte af og glade for resultatet for SY Silverbull. Vi har store forventninger til sorten, da den har vist en tidlighed, som vi ikke ser så tit i vores forædlingsprogram – oven i købet kombineret med vores velkendte sortsegenskaber med højt udbytte og en fantastisk fordøjelighed og energiniveau, siger Torben Sørensen, Seeds Product Manager i Syngenta Norden.

Til de højest ydende besætninger

SY Silverbull bliver solgt hos DLG, og Jens Bagge, planteforædler ved DLG, lægger blandt andet vægt på sortens fodermæssige kvaliteter, når den sammenlignes med andre tidlige sorter.

- SY Silverbull er en perfekt majssort til fodring af køer, når det gælder om at anvende mest muligt grovfoder i foderrationer til de højest ydende besætninger i Danmark, siger Jens Bagge.

Han understreger, at det er vigtigt, at majssortens forhold mellem NEL 20 og FK NDF er helt i top til fordring af disse besætninger. SY Silverbull nu har opfyldt dette to år i træk, og derfor ligger den højt på majssorternes økonomiske ønskeliste Sortsvalgmajs.

- Dyrknings- og fodringsmæssigt er SY Silverbull i særklasse og kan anbefales til dyrkning hos alle majsalvere i Danmark. Den kan karakteriseres som en moderne majssort tilpasset nye fodernormer. Planten er relativ kort og stay green. Samtidig er kolbeandelen stor, og der skal ikke efterlades høj stub i marken, siger Jens Bagge.

Læs også