Midt i tørkeindeks 10: - Alle afgrøder står fantastisk

I dagens tørkeindeks fra DMI rammer Gavnø avlsgårds jorde ved Næstved det højeste indeks 10. Alligevel bedømmer driftsleder Lars Brylle Rasmussen både godsets frøafgrøder, raps, sukkerroer og korn til at stå rigtig godt.

Gavnø gods ligger i det sydvestlige Sjælland, der her er angivet med rødt som det højeste tørkeindeks 10. Kilde: DMI Torsdag morgen blev der sprøjtet med vækstregulering i strandsvinglen på Gavnø gods med den 42 meter bredde sprøjtebom. I år driver Gavnø gods 1.150 hektar med især frøafgrøder. Allerede fra sidst i næste måned kan høstmaskinerne igen komme i arbejde. Foreløbig får de et grundigt eftersyn. Lars Rasmussen vurderer halmlageret, der klarer opvarmningen på Gavnø gods.

- Hvis der ikke snart kommer regn, så har vi foreløbig sparet T1-svampesprøjtningen i vinterhveden. Og dermed også vækstreguleringen, fortæller Lars Brylle Rasmussen tidligt torsdag morgen på vej ud i marken på det sydvestsjællandske gods Gavnø.

Her har han de sidste seks år været landbrugsinspektør og daglig driftsleder på godsets 1.150 hektar med meget varierende jordtyper tæt på Storebælt.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også