Landmænd får breve om røde marker og overtrædelse af pløjeforbud

De landmænd, der har en rød mark i Internet Markkort, har nu fået et høringsbrev fra Landbrugsstyrelsen. - Det er vigtigt, at du svarer på brevet inden fristen, lyder det.

Nu kan du i Internet Markkort se, om dine marker er røde som følge af den satellitbaserede kontrol af aktivitetskravet på marker, hvor du har søgt grundbetaling, lyder det fra Landbrugsstyrelsen.

Hvis markerne er røde, betyder det, at aktivitetskravet muligvis ikke er opfyldt.

De landmænd, der har røde marker, har på nuværende tidspunkt fået et høringsbrev om det. Hvis ikke de er enige i resultatet, skal de svare på brevet senest 25. oktober. Det gøres ved at sende billeder af marken, som dokumenterer, at aktivitetskravet er overholdt, og bemærkninger – alt sammen med Landbrugsstyrelsens app.

- Det er vigtigt, at du svarer på brevet inden den frist, du kan se i brevet. På den måde kan du minimere risikoen for en reduktion i din udbetaling af tilskud, lyder det fra styrelsen.

Pløjningsforbud

Du vil også modtage et brev, hvis resultatet af den satellitbaserede kontrol viser, at der er sket en pløjning på arealer, hvor du har søgt om tilskud under bio-ordningerne miljø- og klimavenligt græs, biodiversitet & bæredygtighed eller ekstensivering med slæt. Du har også 14 dage til at svare på dem.

Hvis du er enig i resultatet af den satellitbaserede kontrol, kan du stadig nå at rette din ansøgning om tilskud i dit fællesskema i Tast-selv.

Læs også