bannerPos

Vælg to eller flere sorter

Majssorten Funktion er blandt de sildige sorter, Anders Spanggaard fremhæver til den »gode plet«. Foto: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
14-11-2020 09:45
Valget af hvilke majssorter, der skal i jorden i kommende sæson, afhænger i høj grad af anvendelse og lokalitet. Derudover råder konsulent til, at der vælges flere sorter, for at stabilisere udbytte og kvalitet på højt niveau.

Salget af majsfrø er godt i gang og den allerførste regel, når valget står mellem de mange sorter, er hovedsageligt at vælge blandt de sorter, der har været afprøvet i mindst to år. Sorter, der kun har været afprøvet ét år, bør ifølge planteavlskonsulent Anders Spanggaard fra Agri Nord maksimalt udgøre 10-20 procent af arealet, og bør kun vælges, hvis den har udvist særligt gode e

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next