Bred aftale en vigtig start af grøn omstilling

Det bliver modtaget positivt i landbrugskredse, at et stort flertal af partier i Folketinget forleden kunne indgå en landbrugsaftale for dansk landbrug de kommende år frem.

Blandt andet hos mejeriselskabet, hvor CEO i Arla Foods, Peder Tuborgh, ser aftalen som utrolig vigtig:

-  Den historisk vigtige aftale, der er kommet på plads, er et meget vigtigt rygstød til verdens mest klimavenlige landbrug, som nu skal fortsætte sin klimarejse mod en mere bæredygtig fremtid. Den brede aftale betyder også, at der nu er ro om landmændenes og Arlas egne investeringer til at lave endnu flere bæredygtige tiltag i de kommende år.

Begejstringen for landbrugsaftalen er også i den grad til stede hos formanden for Biogas Danmark, hvor formand Henrik Høegh konstaterer:

-  Med en bred og ambitiøs aftale har regeringen og Folketingets partier sat retningen for landbruget de næste 10 år. Der bliver dog behov for en række konkrete initiativer for at bringe aftalen helt i mål, og biogas er et af de billigste og mest effektive virkemidler, der for alvor kan rykke Danmark nærmere målene.

Også rundt om i landet lokalt, er der tilfredshed med aftalen.

-  For det første er det godt med en bred aftale. En smal aftale duer ikke i min verden. Men jeg er samtidig overrasket over, at stort set alle partier kunne blive enige. Og det var godt, at de blå partier fik lov at komme med i aftalen, lyder det fra Ron Bon i sydvestjyske Janderup, der foruden landmand, plante- og fåreavler, også er indehaver af landbrugsvirksomheden RB Farm Supply.

For det andet, håber Ron Bon at politikerne på tværs af partier vil huske at medregne den store miljø- og klima-indsats, som erhvervet allerede bidrager med, men som det ikke altid får anerkendelse og ”credit” for.

-  Det gælder blandt andet inden for biogas, hvor det ofte er energiselskaberne, og ikke landbruget, der godskrives for den grønne klimavenlige indsats, slutter Ron Bon.

Læs også