BL-formand til minister: Giv os bedre rammevilkår fremfor tørkehjælp

Formanden for Bæredygtigt Landbrug, Peter Kiær, understreger i brev til fødevareminister Jacob Jensen, at bedre rammevilkår for landmændene er at foretrække fremfor tørkehjælp.

- Bæredygtigt Landbrug beder ikke om tørkehjælp i denne vanskelige situation – men om bedre rammevilkår, så landmanden har mulighed for at imødegå de værste følger af en tilbagevendende tørke.

Sådan skriver Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær i et brev stilet til fødevareminister Jacob Jensen (V). I skrivelsen giver BL-formanden ministeren fire konkrete forslag:

Giv bedre mulighed for at så vintersæd (afgrøder sået i efteråret har langt bedre mulighed for at udnytte regn og væde i jorden og er derfor mere tørkeresistente).

Giv mulighed for at bruge brakarealer til foder.

Bevar jordens dyrkningsevne og -sikkerhed (ved at give mulighed for at øge gødskning og næringsstoftilførsel).

Tillad virksomheder at kunne udjævne gode og dårlige år ved for eksempel at kunne overføre underskud og overskud fra ét år til et andet.

- Ingen landmand har haft gavn af Tørkepakken fra 2018. Nu skal der laves noget, der virker, forklarer Peter Kiær om henvendelsen til den ansvarlige minister.

Læs også