Ellemann-Jensen får varm ministervelkomst

Både Landbrug & Fødevarer samt Danske Svineproducenter hilser udnævnelsen af Jakob Ellemann-Jensen som ny miljø- og fødevareminister velkommen.

Onsdag blev Jakob Ellemann-Jensen præsenteret som ny miljø- og fødeminister hos Dronning Margrethe på Amalienborg. Han afløser Esben Lunde Larsen, der tirsdag meldte ud, at han stoppede på posten. Det er en kompetent person, der overtager ministeriet, mener direktør for Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

-  Jakob er en politiker, der ofte har vist, at han forstår, hvornår noget er vigtigt at kæmpe for. - Fødevareklyngen står for cirka 25 procent af vareeksporten fra Danmark, og de arbejdspladser og indtægter, der kommer herfra, er bestemt noget en hvilken som helst regering bør kæmpe for. Jeg ser personligt frem til det samarbejdet med vores nye minister, som jeg kun kender som en absolut kompetent og balanceret politiker, siger Karen Hækkerup.
 
- For ikke længe siden havde vi fornøjelsen af Jakob Ellemann-Jensen, der med begejstring så på udvikling og innovation for både landmænd og virksomheder i Seges og Agro Food Park i Aarhus. Det glæder mig, at vi nu får en minister, der allerede har vist sin interesse for erhvervet. Der er masser af vigtige opgaver at tage fat på, og Jakob Ellemann-Jensen vil blive mødt med åbne arme, tilføjer hun.
 
Svineproducenter: Ellemann garant for Lunde Larsen-linje

Også Danske Svineproducenter ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med den nye miljø- og fødevareminister.
 
- Vi ser Jakob Ellemann-Jensen som en garant for, at regeringens erhvervsvenlige linje bliver videreført, og vi ser frem til et lige så godt og konstruktivt samarbejde, som vi har haft med både Esben Lunde Larsen og forgængeren, Eva Kjer Hansen, siger Torben Hauskov, formand for Danske Svineproducenter.
 
Han tilføjer, at det er både uventet og trist, at Esben Lunde Larsen har besluttet at stoppe som fødevareminister, for han har ifølge formanden gjort det rigtigt godt.
 
- Vi vil gerne sige Esben Lunde Larsen tak for hans store indsats for dansk landbrug. Sammen med Eva Kjer Hansen anser vi Esben Lunde Larsen som en af de mest kompetente miljø- og fødevareministre i nyere tid, og det er vores klare opfattelse, at Esben Lunde Larsen har sat en ære i at sætte sig ind i sit stof, siger Torben Hauskov.
 
Jakob Ellemann-Jensen har siddet i folketinget siden 2011. Onsdagens udnævnelse er hans første ministerpost.
 

Læs også