bannerPos

Transportører: God dialog med minister

Fødevareminister Mogens Jensen (S) har holdt møde med grisetransportørbranchen om de nye skærpede regler for kontrol af lange dyretransporter.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
07-09-2019 08:02
Grisetransportørernes brancheorganisation Sammark har sammen med Danske Svineproducenter i denne uge holdt møde med fødevareminister Mogens Jensen (S).

Efter at kritiseret de nye skærpede regler for dyretransporter igennem hele sommeren, så lykkedes det i denne uge for grisetransportørernes brancheorganisation Sammark at få fødevareminister Mogens Jensen i tale.

Sammen med producentforeningen Danske Svineproducenter var Sammark således i torsdags til møde på ministerens kontor på Slotsholmen i København.

Ifølge Sammark og Danske Svineproducenter var der tale om et godt møde, hvor Mogens Jensen viste stor interesse for branchen, og der var en god og konstruktiv dialog.

Formand i Sammark, Lisbet Hommelhoff, og Per Bardrum, direktør i Danske Svineproducenter, har i forbindelse med mødet udsendt en fælles udtalelse, hvor det det lyder, at udfordringerne med de nye skærpede regler for kontrol kræver politisk involvering.

Føler sig lyttet til

I udtalelsen lyder det:

- Vi fik en god og konstruktiv dialog om, hvordan de nye meget skærpede regler for kontrol med dyretransporter rammer branchen hårdt. Vi mener, at udfordringerne med de nye skærpede regler for kontrol kræver politisk involvering.

- Ministeren ønsker som os, at dyrevelfærden er i top, og at reglerne samtidigt understøtter vores branche og ikke det modsatte. Vi mener faktisk, at den nuværende måde, som reglerne bliver håndteret på, skaber ringere dyrevelfærd og virker mod hensigten.

- Vi diskuterede derfor konkrete forslag til, hvordan vi kan forbedre situationen. Vi mener, at situationen kræver en politisk løsning. For hver dag, vi venter på en afklaring, går det ud over dyrevelfærden på den ene side og et vigtigt landbrugserhverv på den anden side, lyder det fra Lisbet Hommelhoff og Per Bardrum.

Evaluering

Det er især skærpelsen af, at ændringer i logbogen kræver ny logbog, som Fødevarestyrelsen skal bruge mindst 48 timer til at kontrollere, som har medført den store kritik.

Hen over sommeren har grisetransportørerne kunnet fortælle flere historier, hvor det, som ligner relativt små ændringer til logbogen, har betydet, at visse transporter er blevet holdt tilbage.

For en måned siden lød det fra fødevareminister Mogens Jensen (S) til Effektivt Landbrug, at han er klar til at se på, hvordan reglerne er skruet sammen ved en fremtidig evaluering

- Vi skal jo huske på, at det her er regler, som er lavet, fordi der var problemer med dyrevelfærden, og derfor er det rimeligt, at der er rimelig konkrete regelsæt omkring det, som selvfølgelig skal overholdes. Men det er klart, at der kan være ting, som skal justeres på sigt, og det tager vi med i den evalueringsrunde, der kommer, sagde Mogens Jensen.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 22 67 35

Sensorer beskytter vildtet

Pöttinger lancerede under Agritechnica-udstillingen et nyt system, der afslører dyrene under skårlægning via SensorSafe.

Forskning: Tættere på at løse metan-problemet

Danske forskere er kommet tættere på at kunne fjerne metan fra kobøvser, og det kan blive en game changer i klimadebatten.
Side 1 af 1689 (33766 artikler)Prev1234567168716881689Next