bannerPos

Transportører: God dialog med minister

Fødevareminister Mogens Jensen (S) har holdt møde med grisetransportørbranchen om de nye skærpede regler for kontrol af lange dyretransporter.

Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
07-09-2019 08:02
Grisetransportørernes brancheorganisation Sammark har sammen med Danske Svineproducenter i denne uge holdt møde med fødevareminister Mogens Jensen (S).

Efter at kritiseret de nye skærpede regler for dyretransporter igennem hele sommeren, så lykkedes det i denne uge for grisetransportørernes brancheorganisation Sammark at få fødevareminister Mogens Jensen i tale.

Sammen med producentforeningen Danske Svineproducenter var Sammark således i torsdags til møde på ministerens kontor på Slotsholmen i København.

Ifølge Sammark og Danske Svineproducenter var der tale om et godt møde, hvor Mogens Jensen viste stor interesse for branchen, og der var en god og konstruktiv dialog.

Formand i Sammark, Lisbet Hommelhoff, og Per Bardrum, direktør i Danske Svineproducenter, har i forbindelse med mødet udsendt en fælles udtalelse, hvor det det lyder, at udfordringerne med de nye skærpede regler for kontrol kræver politisk involvering.

Føler sig lyttet til

I udtalelsen lyder det:

- Vi fik en god og konstruktiv dialog om, hvordan de nye meget skærpede regler for kontrol med dyretransporter rammer branchen hårdt. Vi mener, at udfordringerne med de nye skærpede regler for kontrol kræver politisk involvering.

- Ministeren ønsker som os, at dyrevelfærden er i top, og at reglerne samtidigt understøtter vores branche og ikke det modsatte. Vi mener faktisk, at den nuværende måde, som reglerne bliver håndteret på, skaber ringere dyrevelfærd og virker mod hensigten.

- Vi diskuterede derfor konkrete forslag til, hvordan vi kan forbedre situationen. Vi mener, at situationen kræver en politisk løsning. For hver dag, vi venter på en afklaring, går det ud over dyrevelfærden på den ene side og et vigtigt landbrugserhverv på den anden side, lyder det fra Lisbet Hommelhoff og Per Bardrum.

Evaluering

Det er især skærpelsen af, at ændringer i logbogen kræver ny logbog, som Fødevarestyrelsen skal bruge mindst 48 timer til at kontrollere, som har medført den store kritik.

Hen over sommeren har grisetransportørerne kunnet fortælle flere historier, hvor det, som ligner relativt små ændringer til logbogen, har betydet, at visse transporter er blevet holdt tilbage.

For en måned siden lød det fra fødevareminister Mogens Jensen (S) til Effektivt Landbrug, at han er klar til at se på, hvordan reglerne er skruet sammen ved en fremtidig evaluering

- Vi skal jo huske på, at det her er regler, som er lavet, fordi der var problemer med dyrevelfærden, og derfor er det rimeligt, at der er rimelig konkrete regelsæt omkring det, som selvfølgelig skal overholdes. Men det er klart, at der kan være ting, som skal justeres på sigt, og det tager vi med i den evalueringsrunde, der kommer, sagde Mogens Jensen.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 22 67 35

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next