Vil holde fast i Bæredygtigt Landbrugs DNA

Flemming Fuglede Jørgensen er her i maj blevet konstitueret som formand for Bæredygtigt Landbrug (BL). Han tager dermed mindst et år mere som formand for den forening, han har stået i spidsen for siden 2012. En forening, som igen og igen har krævet, at dansk landbrug skal reguleres fagligt og juridisk korrekt.

På foreningens generalforsamling i foråret var der imidlertid medlemmer, som udtrykte bekymring for, om de juridiske tænder er ved at blive runde med årene. Men det afviser formanden.

- Der er ingen ændring i, hvad BL står for. Ikke så længe jeg er formand. Men vi bliver jo også lidt ældre. Og vi belastes også af mere og mere viden. Så vi kommer nok til at skyde lidt mindre med spredehagl end tidligere, for eksempel når det kommer til retssager.

- Så på den juridiske front vil vi nok skyde lidt færre gange og lidt mere præcist. Altså, når vi trykker på aftrækkeren, så ved vi, at der falder noget ned i den anden ende, hvis vi skal tale i jagttermer.

- Advokater koster jo mange penge. Og vi skal bruge medlemmernes penge med omhu, konstaterer formanden.

Foreningen har i dag cirka 3.600 medlemmer mod cirka 4.000, da medlemstallet toppede. Nedgangen skyldes ifølge BL-formanden strukturudviklingen i landbruget.

l-l

 

 

Læs også