Fynsk filialkontor med sønderjysk kultur

LandboSyd er rykket ind i lejede lokaler i Odense, og er klar med kvalitetsrådgivning til både eksisterende og nye landmandskunder.

RÅDGIVNING – Vi har kunder over hele landet, heriblandt både fynske og landbrug på Sjælland. Og vi er åbne for flere.

Sådan lød det fra administrerende direktør Sune Aagot Sckerl, da han tirsdag den 1. september åbnede LandboSyds nye fynske filialkontor i lejede lokaler på Munkehatten 1A i Odenses sydøstlige industrikvarter, tæt ved motorvejsafkørslen.

- Vores primære område er Syd- og Sønderjylland med hovedkontoret i Åbenrå. Men som vores navn indikerer, tilbyder vi landbrugsrådgivning for hele Syddanmark. Derfor var det oplagt at etablere et sådant kontor, både for kunderne, men også med det formål at kunne tiltrække dygtige medarbejdere.  

Kultur flytter med

Direktøren understreger, at der er tale om et filialkontor med LandboSyds bredtfavnende rådgivning til landbruget.

- Og hvor vi medbringer vores sønderjyske kultur, påpeger Sune Aagot Sckerl med et smil.

Denne »opgave« har virksomhedsøkonom Thomas Christensen fået. Han har således flyttet sit skrivebord fra Åbenrå til Odense, og tager virksomhedsånden med sig, som han selv udtrykker det.

- I forvejen har jeg en del kunder her på Fyn og på Sjælland, så for mig og ikke mindst kunderne er det oplagt, at vi nu kan mødes her, siger virksomhedsøkonomen, som allerede den første morgen havde et møde med et par lokale landmænd. 

Fire fra Velas

Desuden har fire øvrige medarbejdere, alle med flerårig baggrund fra Velas i Vissenbjerg, taget plads i lokalerne på Munkehatten. Det er virksomhedsøkonom Jens Norup og økonomirådgiver Lars Jacobsen, samt regnskabsassistenterne Trine Kærsbøll og Helle Hansen.

Ifølge direktør Sune Aagot Sckerl forventes det, at medarbejderstaben på det fynske filialkontor til nytår vil være på otte-ni ansatte. 

- Vort initiativ er blevet taget rigtig godt imod. Landbruget efterspørger kvalitetsrådgivning, og gerne, hvor der tør stilles spørgsmål til bedriften og ses længere ud i fremtiden for virksomheden. Noget, som vi og vores rådgivere er kendte for, understreger direktøren og nævner, at ikke mindst erfaringerne fra de større husdyrbrug i Syd- og Sønderjylland har ført til lignende kunder i andre egne af landet.

- Vores parameter er først og fremmest på kvaliteten, men også på prisen er vi konkurrencedygtige, forsikrer direktøren, og nævner i den sammenhæng, at der i modsætning til de flere og flere fusioner her kun er én ejerforening.

- Målet er, at rådgivningsvirksomheden skal løbe rundt, hvilket den også gør. Med en egenkapital på 30 millioner har LandboSyd et godt fundament som den selvstændige forening, man i bestyrelsen ønsker at være. 

Datterselskaber

I alt har LandboSyd 150 medarbejdere, og omsætningen var sidste år på cirka 100 millioner kroner. Rådgivningen er primært målrettet landbruget og de krav, som stilles af professionelle landmænd lige fra produktion til økonomi, miljø, ejendomshandel, it mm. Desuden rådgives et mindre antal små og mellemstore virksomheder i andre erhverv.

LandboSyd, der foruden rådgivningsvirksomheden også har datterselskaberne Landbogruppen Syd med ejendomshandel og fondsmæglerselskabet Agrocura, har 750 medlemmer.

- Det er naturligvis også muligt at blive medlem hos os, men det er ikke et must for at være kunde hos os, påpeger Sune Aagot Sckerl på den første dag i det nye fynske regi.

Læs også