Nordic Sugar og Strube fortsætter samarbejdet

Det mangeårige samarbejde med salg og distribution mellem Nordic Sugar og Strube Scandinavia fortsætter.

ROEFRØ Der har blæst mange vinde omkring, hvordan det forestående salg af roefrø skal fungere. Det skyldes, at der i brancheaftalen mellem Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar i sommer blev indført, at der fremover kunne være andre aktører end Nordic Sugar, som kunne sælge og distribuere roefrø.

- Vi har selvfølgelig benyttet denne mulighed til at undersøge, hvorvidt andre aktører kunne komme i spil, udtaler Niels Borre, commercial director i Strube Scandinavia, og fortsætter:

- Der skulle dog ikke laves mange beregninger på, at Nordic Sugar kunne levere den mest sikre og helt sikkert den billigste løsning, både for dyrkerne og Strube Scandinavia.

Samme fordele

Alle de fordele, dyrkerne hidtidigt har haft ved at købe roefrøene igennem Nordic Sugar, fortsætter.

- Det vil sige bestilling i december, levering primo marts og betaling den 15. juli. Det er salgs- og leveringsbetingelser, som ingen andre i markedet har kunne hamle op med, påpeger Niels Borre og gør opmærksom på, at Strube også har fordele af samarbejdet med Nordic Sugar.

- Vi handler med Nordic Sugar i mange lande. Gensidig respekt og tillid til hinanden er et af nøglepunkterne, når der skal laves et godt samarbejde, og det har der altid været.

Ser frem til salget

Det er sortskommissionen, som på basis af NBR’s forsøg udvælger de sorter, som vil være disponible for køb i kommende sæson.

- Det er kun de bedste sorter, der kommer på markedet, og hos Strube er Danmark et meget vigtigt roeområde, så kun det allerbedste frø leveres til Danmark, understreger Niels Borre og tilføjer:

- Sukkerroedyrkerne vil godt bestille ud fra de sidste nye forsøgstal, hvilket er en klar fordel for dyrkerne. Det betyder, at der kun er en kort periode, man kan sælge frøet for at vi kan producere og levere roefrøene inden udgangen af februar.

Kristian Nørby Nielsen, product manager i Strube Scandinavia, forventer i den forbindelse et godt salg for blandt andet sorten Klimt, der endnu engang er en af topsorterne.

- Den har klaret sig rigtig godt med høj renhed, høj sukkerprocent og mange tons, og ligger i toppen i det økonomiske udbytte, pointerer Kristian Nørby Nielsen.

Sæt kryds i kalenderen

Strube vil igen i år samle alle roedyrkere i december til en kreativ og spændende aften.

- I år vil fokus blive på klima, og hvad vi landmænd skal gøre. Er landbruget problemet eller en del af løsningen omkring klimaudfordringer. Det kommer vi ind på, når vi holder vores møde, som er torsdag den 5. december klokken 17 på Hotel Falster i Nykøbing Falster.

jhal

Læs også