Tredje tyske tilfælde: Afrikansk svinepest rammer endnu en husdyrsbesætning

Afrikansk svinepest er nu blevet konstateret i den tredje tyske tamsvinebesætning.

Den afrikanske svinepest (ASF) har spredt sig til en tredje bedrift i Brandenburg i Tyskland. Det skriver de tyske sundhedsmyndigheder (MSGIV) i en pressemeddelelse lørdag.

Besætningen består af en lille flok med fire opfedningsgrise, hvoraf to allerede var døde. De to andre syge dyr måtte aflives. Alle dyr var tidligere anbragt i stalden.

Dyreholdet ligger i nærheden af den lille gård, hvor mistanken om ASF blev bekræftet torsdag. Årsagen til infektionen er stadig uklar og undersøges nu. 

Torsdag blev virussen påvist i en besætning med 200 dyr i Spree-Neisse-området og i en anden besætning med to dyr i Märkisch-Oderland.

Forbrugerbeskyttelsesminister Ursula Nonnemacher appellerer endnu en gang til alle svinebedrifter og især til alle små landmænd om strengt at overholde de foreskrevne biosikkerhedsforanstaltninger for at forhindre yderligere udbrud i tamsvinbedrifter.

Om ASF

Afrikansk svinepest er en smitsom sygdom, der rammer svin (tamsvin og vildsvin), som næsten altid er dødelig og uhelbredelig. Der er ingen måde at beskytte svinene med forebyggende vaccination. 

Sygdommen kan overføres direkte fra dyr til dyr eller indirekte via forurenede genstande (tøj, sko, køretøjer) og mad til andre områder af mennesker. ASF er ikke smitsom eller farlig for mennesker eller andre dyrearter.

Læs også