bannerPos

ASF på dansk farm i Rusland

Billedet stammer ikke fra den pågældende farm. Foto: Colourbox

Jørgen P. Jensen

Fagjournalist
13-09-2019 18:36
Agro East-farmen med Jørgen Tørnæs som formand for ejerkredsen har fået konstateret afrikansk svinepest i drægtighedsstalden.

Sammen med de russiske myndigheder er man i øjeblikket ved at sætte i alt 37.500 dyr ud af besætningen på den danskejede Agro East, som ligger i Novgorod-regionen øst for St. Petersborg.

- Vi fik i lørdags konstateret afrikansk svinepest (ASF) i en drægtighedsstald. Det har ikke bredt sig til resten af staldene, siger Jørgen Tørnæs til Effektivt Landbrug.

Han er formand for de 69 danske investorer, der udgør ejerkredsen bag Agro East, som yderligere omfatter en svinefarm i Ukraine.

Maksimal biosecurity

På den russiske farm, der nu er ramt af afrikansk svinepest, produceres årligt 95.000 stk. 30-kg grise. Farmen omfatter 2.800 søer, 3.500 hektar og har 140 ansatte.

Der er desuden eget slagteri og fodermølle.

På Agro East har man i de seneste to år opbygget en maksimal biosecurity med alle tænkelige forholdsregler. I april var et angreb kun 30 kilometer væk.

- Vi har en amerikansk professor, Jim Lowe, tilknyttet til at hjælpe med retningslinjer for maksimalt biosecurity. Og vi prøver selv at leve op til alle anbefalinger herfra, udtalte Jørgen Tørnæs i april til avisen.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next