bannerPos

ASF på dansk farm i Rusland

Billedet stammer ikke fra den pågældende farm. Foto: Colourbox

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
13-09-2019 18:36
Agro East-farmen med Jørgen Tørnæs som formand for ejerkredsen har fået konstateret afrikansk svinepest i drægtighedsstalden.

Sammen med de russiske myndigheder er man i øjeblikket ved at sætte i alt 37.500 dyr ud af besætningen på den danskejede Agro East, som ligger i Novgorod-regionen øst for St. Petersborg.

- Vi fik i lørdags konstateret afrikansk svinepest (ASF) i en drægtighedsstald. Det har ikke bredt sig til resten af staldene, siger Jørgen Tørnæs til Effektivt Landbrug.

Han er formand for de 69 danske investorer, der udgør ejerkredsen bag Agro East, som yderligere omfatter en svinefarm i Ukraine.

Maksimal biosecurity

På den russiske farm, der nu er ramt af afrikansk svinepest, produceres årligt 95.000 stk. 30-kg grise. Farmen omfatter 2.800 søer, 3.500 hektar og har 140 ansatte.

Der er desuden eget slagteri og fodermølle.

På Agro East har man i de seneste to år opbygget en maksimal biosecurity med alle tænkelige forholdsregler. I april var et angreb kun 30 kilometer væk.

- Vi har en amerikansk professor, Jim Lowe, tilknyttet til at hjælpe med retningslinjer for maksimalt biosecurity. Og vi prøver selv at leve op til alle anbefalinger herfra, udtalte Jørgen Tørnæs i april til avisen.

Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Alle medlemmer i Østjysk Landboforening kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Vi skal stå fast, men ikke grave os ned

Det tjener vores interesser bedst, at vi demonstrerer, at vi tager omverdenens bekymring alvorligt, og at vi bestræber os på at holde forbruget af glyphosat nede, skriver Torben Hansen, formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer.

Sælg kvien og malk koen en omgang mere

Først i slutningen af anden laktation begynder en ko at give overskud. Derfor vil det ofte kunne betale sig at satse på en laktation mere til de gamle køer frem for at sætte nye ind, vurderer økonomikonsulent.

Offentligheden vildledt om pesticidfund

En historie i flere medier om næsten en fordobling af antallet af boringer med fund af pesticider bygger på manipulation af datamaterialet, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug.

Østjysk Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Når Østjysk Landboforenings medlemmer om få dage modtager den årlige opkrævning, vil den være væsentligt mindre, end den plejer. Alle medlemmer kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Svinenoteringen står stille

Efter sidste uges stigning er denne uges svinenotering uændret 13,80 kroner for grise, mens sonoteringen stiger med 20 øre til kroner.

Svinenotering fortsat på 13,80 kroner

De danske svinepriser står stille i øjeblikket.

Derfor skal du sige nej til målrettede efterafgrøder

De målrettede efterafgrøder er et indgreb i den faglige frihed. Det er virkningsløst, og det belaster klimaet i form af mere CO2. Og så er det ulovligt, skriver Vagn Lundsteen.
Side 1 af 1751 (35014 artikler)Prev1234567174917501751Next