bannerPos

Danish Crown sælger Tulip for 2,4 milliarder

Hvis DC skulle tjene penge på at eje Tulip i Storbritannien, ville det kræve yderligere investeringer, og derfor siger bestyrelsesformand Jais Valeur, at han mener, man har gjort det rigtige for danske landmænd.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
28-08-2019 13:20
Danish Crown har solgt det problemfyldte britiske selskab Tulip Limited til amerikanske Pilgrim's Pride for over 2,4 milliarder kroner. Det oplyser selskabet.

Danish Crown har valgt at skille sig af med sit britiske datterselskab, Tulip Limited i en milliardhandel med den amerikanske fjerkrægigant Pilgrim's Pride, oplyser koncernen. Prisen er 290 millioner pund, hvilket svarer til cirka 2,4 milliarder kroner. For at få solgt selskabet har Danish Crown taget et tab på en halv milliard kroner. 

Sidste år kom Tulip i Storbritannien ud med et underskud på over 700 millioner kroner, og det har i høj grad været med til at belaste selskabets konkurrenceevne og evne til at betale en konkurrencedygtig noteringspris til selskabets danske landmænd. 

- Vi har gennem tre år arbejdet målrettet på at genskabe indtjeningen i Tulip Limited. Vi er nået så langt, at vi i det kommende regnskabsår forventede igen at tjene penge, men omvendt har vi også konstateret, at det vil kræve fortsatte investeringer at få indtjeningen op på det niveau, hvor vi var frem til 2015. Samtidig ville det fortsat trække betydeligt på koncernens samlede ledelsesressourcer, så på den baggrund er jeg sikker på, at vi gør det rigtige for Danish Crowns ejere, de danske landmænd, udtaler Danish Crowns administrerende direktør Jais Valeur.

Salgssummen ligger under Danish Crowns bogførte værdier i Tulip Limited, så Danish Crown kommer til at realisere et tab på cirka 500 millioner kroner som følge af salget.

Det hører med til aftalen, at Danish Crown fortsat skal levere danske råvarer til de fabrikker, der producerer dansk bacon og dansk skinke til de britiske supermarkeder og står samtidig frit i forhold til at levere råvarer til den øvrige britiske forædlingsindustri.

Danish Crown UK’s forretning bliver ikke påvirket af salget af Tulip Limited., så forudsætningerne for Danish Crowns samlede eksport af dansk grisekød til Storbritannien er uændrede.

- Vi eksporterer årligt for op mod fire milliarder kroner til Storbritannien, og det har været helt centralt for os, at den eksport ikke handicappes fremadrettet. Vi vil fortsat levere en stor del af det grisekød, der sælges i den britiske detailhandel, og samtidig har vi stadig muligheden for at udvikle vores forretning indenfor salg af råvarer til forædlingsindustrien og faktisk også foodservice-segmentet, hvor der fortsat er vækst, siger Jais Valeur.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.

Ny faglig podcast til branchen

Den første episode af Cevas nye podcast Griseriet er nu frit tilgængelig for alle på iTunes, Spotify og Spreaker.

Canada står overfor en rekordstor afgrødehøst i år

Canada, der er en af verdens største eksportører af hvede, forventes at få en rekordstor hvedehøst i år. Ligeledes ser det ud til, at den canadiske produktion af Canola vil overgå sidste års resultater.

Frankrigs hvedeproduktion nedskrives igen

Det franske landbrugsministerium kommer med endnu en nedskrivning af dette års franske hvedeproduktion.
Side 1 af 1890 (37799 artikler)Prev1234567188818891890Next