Danish Crown sælger Tulip for 2,4 milliarder

Danish Crown har solgt det problemfyldte britiske selskab Tulip Limited til amerikanske Pilgrim's Pride for over 2,4 milliarder kroner. Det oplyser selskabet.

Danish Crown har valgt at skille sig af med sit britiske datterselskab, Tulip Limited i en milliardhandel med den amerikanske fjerkrægigant Pilgrim's Pride, oplyser koncernen. Prisen er 290 millioner pund, hvilket svarer til cirka 2,4 milliarder kroner. For at få solgt selskabet har Danish Crown taget et tab på en halv milliard kroner. 

Sidste år kom Tulip i Storbritannien ud med et underskud på over 700 millioner kroner, og det har i høj grad været med til at belaste selskabets konkurrenceevne og evne til at betale en konkurrencedygtig noteringspris til selskabets danske landmænd. 

- Vi har gennem tre år arbejdet målrettet på at genskabe indtjeningen i Tulip Limited. Vi er nået så langt, at vi i det kommende regnskabsår forventede igen at tjene penge, men omvendt har vi også konstateret, at det vil kræve fortsatte investeringer at få indtjeningen op på det niveau, hvor vi var frem til 2015. Samtidig ville det fortsat trække betydeligt på koncernens samlede ledelsesressourcer, så på den baggrund er jeg sikker på, at vi gør det rigtige for Danish Crowns ejere, de danske landmænd, udtaler Danish Crowns administrerende direktør Jais Valeur.

Salgssummen ligger under Danish Crowns bogførte værdier i Tulip Limited, så Danish Crown kommer til at realisere et tab på cirka 500 millioner kroner som følge af salget.

Det hører med til aftalen, at Danish Crown fortsat skal levere danske råvarer til de fabrikker, der producerer dansk bacon og dansk skinke til de britiske supermarkeder og står samtidig frit i forhold til at levere råvarer til den øvrige britiske forædlingsindustri.

Danish Crown UK’s forretning bliver ikke påvirket af salget af Tulip Limited., så forudsætningerne for Danish Crowns samlede eksport af dansk grisekød til Storbritannien er uændrede.

- Vi eksporterer årligt for op mod fire milliarder kroner til Storbritannien, og det har været helt centralt for os, at den eksport ikke handicappes fremadrettet. Vi vil fortsat levere en stor del af det grisekød, der sælges i den britiske detailhandel, og samtidig har vi stadig muligheden for at udvikle vores forretning indenfor salg af råvarer til forædlingsindustrien og faktisk også foodservice-segmentet, hvor der fortsat er vækst, siger Jais Valeur.

Læs også