bannerPos

Danish Crown sælger Tulip for 2,4 milliarder

Hvis DC skulle tjene penge på at eje Tulip i Storbritannien, ville det kræve yderligere investeringer, og derfor siger bestyrelsesformand Jais Valeur, at han mener, man har gjort det rigtige for danske landmænd.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
28-08-2019 13:20
Danish Crown har solgt det problemfyldte britiske selskab Tulip Limited til amerikanske Pilgrim's Pride for over 2,4 milliarder kroner. Det oplyser selskabet.

Danish Crown har valgt at skille sig af med sit britiske datterselskab, Tulip Limited i en milliardhandel med den amerikanske fjerkrægigant Pilgrim's Pride, oplyser koncernen. Prisen er 290 millioner pund, hvilket svarer til cirka 2,4 milliarder kroner. For at få solgt selskabet har Danish Crown taget et tab på en halv milliard kroner. 

Sidste år kom Tulip i Storbritannien ud med et underskud på over 700 millioner kroner, og det har i høj grad været med til at belaste selskabets konkurrenceevne og evne til at betale en konkurrencedygtig noteringspris til selskabets danske landmænd. 

- Vi har gennem tre år arbejdet målrettet på at genskabe indtjeningen i Tulip Limited. Vi er nået så langt, at vi i det kommende regnskabsår forventede igen at tjene penge, men omvendt har vi også konstateret, at det vil kræve fortsatte investeringer at få indtjeningen op på det niveau, hvor vi var frem til 2015. Samtidig ville det fortsat trække betydeligt på koncernens samlede ledelsesressourcer, så på den baggrund er jeg sikker på, at vi gør det rigtige for Danish Crowns ejere, de danske landmænd, udtaler Danish Crowns administrerende direktør Jais Valeur.

Salgssummen ligger under Danish Crowns bogførte værdier i Tulip Limited, så Danish Crown kommer til at realisere et tab på cirka 500 millioner kroner som følge af salget.

Det hører med til aftalen, at Danish Crown fortsat skal levere danske råvarer til de fabrikker, der producerer dansk bacon og dansk skinke til de britiske supermarkeder og står samtidig frit i forhold til at levere råvarer til den øvrige britiske forædlingsindustri.

Danish Crown UK’s forretning bliver ikke påvirket af salget af Tulip Limited., så forudsætningerne for Danish Crowns samlede eksport af dansk grisekød til Storbritannien er uændrede.

- Vi eksporterer årligt for op mod fire milliarder kroner til Storbritannien, og det har været helt centralt for os, at den eksport ikke handicappes fremadrettet. Vi vil fortsat levere en stor del af det grisekød, der sælges i den britiske detailhandel, og samtidig har vi stadig muligheden for at udvikle vores forretning indenfor salg af råvarer til forædlingsindustrien og faktisk også foodservice-segmentet, hvor der fortsat er vækst, siger Jais Valeur.

Helms viser McHale frem

Jakob Helms fra Helms TMT Centret viser gode nyheder frem fra McHale på dette års Agritechnica

Strukturskader kan undgås

Adfærd i marken og kørsel på især våd jord skal ændres, hvis ikke jordens frugtbarhed og vandledningsevne skal forringes yderligere.

L&F forsøger sig med et nyt løsningsforslag

L&F-formand, Martin Merrild, foreslår rentefrie lån til at lette på tabet.

Nyvalgte fra rød og blå så på grøn biodiesel

De to nyvalgte folketingsmedlemmer, Mona Juul (C) og Malte Larsen (S) fik ny, grøn og bæredygtig inspiration med hjem, da de sammen med administrerende L&F-direktør Anne Arhnung i går lagde vejen forbi Dakas biodieselsfabrik EcoMotion i Løsning nær Hedensted.

På med solbrillen hos Valtra

Smartfarming er det nye sort hos Valtra ved Agritechnica. Og Arne Spejlborg guider igennem de smarte nye tiltag.

Prognose: Kina vil importere endnu mere svinekød

Der er ikke udsigt til, at den kinesiske appetit på udenlandsk svinekød bliver mindre efter nytår. Tværtimod, hvis man skal tro en prognose fra den hollandske storbank, Rabobank.

KSM sætter pris på både Bomford og Modularis

Henrik Bergholdt fra KSM-Maskinservice viser gode ting frem fra maskingodteposen under Agritechnica.

Fleksibelt skærebord på stortærsker fra John Deere

Et 45 fods sejlskærebord, der kan flekse en meter i hver side, er en af nyhederne på John Deere-standen.

GreenTec er pavestolte over deres tredje sølvmedalje

Medejer John Christensen af GreenTec er stolt og rørt over årets sølvmedalje på Agritechnica.
Side 1 af 1688 (33751 artikler)Prev1234567168616871688Next