bannerPos

Har du styr på vandtrykket til sommer?

Redaktionen

14-05-2019 12:25

Seges har vist, at det gennemsnitlige vandforbrug for søer i diegivningsperioden lå på henholdsvis 27,7 liter/dag/so (inkl. drikkevand og vand til vådfoder) i en vådfoderbesætning og 26,6 liter/dag/so i tørfoderbesætningen. I begge besætninger blev der set en forøgelse af det gennemsnitlige vandforbrug hos søerne i laktationsperioden i takt med, at søerne producerer mere mælk og har et øget foderoptag.

Det største vandforbrug lå i dagtimerne – især omkring fodringstidspunkterne. I sommerperioden, hvor det var varmt og afhængig af, hvor i diegivningsperioden soen var, lå det daglige vandforbrug mellem 40 og 55 liter/dag/so.

Dyrlægerne hos LVK opfordrer derfor i deres seneste nyhedsbrev til, at der er styr på vandtrykket i besætningerne, inden sommervarmen sætter ind.

Variation i foderkorn kan udfordre

- Ikke to fodersæsoner er ens. De positive erfaringer og de udfordringer, som vi møder, svinger fra besætning til besætning og fra fodersæson til fodersæson. Men nogle går igen.

Sådan lyder det fra salgskonsulent Torben Poulsen, Nutrimin i et nyhedsbrev.

Denne fodringssæson oplever Nutrimin blandt andet, at årets korn er noget anderledes end tidligere års korn. Det afviger både på tørstof-, protein- og fosforindhold. Det betyder, at viden om næringsstofindhold (kornanalyser m. fosfortal) i kornandelen er en afgørende faktor for korrekt fodring.

- Er aktuelle optimeringer tilpasset det, der sker i foderladen? Er der f.eks. optimeret majs ind i blandinger som ekstra råvare? Hvis ja, så skal de optimeres ud igen, når majsen ikke længere er aktuel, påpeger konsulenten.

- Er kornet formalet efter VSP retningslinjer? Årets korn er noget mere tørt end vanligt, hvilket giver en noget anderledes sigteprofil end vanligt.

Torben Poulsen anbefaler derfor regelmæssige sigteprøver for at sikre overblikket i forhold til formalingsgrad.

Husk hygiejnen ved kastration

LVK svinedyrlægerne oplever, at flere medlemmer giver tilbagemeldinger om et stigende antal skæreknuder efter implementering af lokalbedøvelse samt ekstra blødning efter kastration.

Som gennemgået ved lokalbedøvelseskurset skal hygiejnen være i høj prioritet, når et ekstra element lægges på en operation. I Danmark forventes det, at der vil blive lagt cirka 30 millioner lokalbedøvelser på svin i 2019, og det forventes, at øget infektion er uundgåeligt.

LVK dyrlægerne meddeler i deres seneste nyhedsbrev, at de gerne hjælper med at gennemgå procedurerne igen, nu hvor alle er ved at være kommet godt i gang.

 

Fantastiske muligheder for nytænkning til den nye regering

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Start med at teste gradueret udsæd på to marker til efteråret

Planteavler Anders P. Møller begynder at kunne se resultater af sin graduering af udsæd og gødning. Præcisionsjordbrug er en disciplin, man hele tiden kan bygge ovenpå – jo flere data, man indsamler, jo mere kan man optimere udbyttet, fremhæver han.

Oplev USA fra New York til Orlando

På en spændende studietur fra 27. oktober til 6. november kan man se mange af USA’s højdepunkter på østkysten, besøge interessante landbrug samt maskinfabrikken i byen New Holland, som har lagt navn til det kendte mærke.

Æblehøst bliver langt under middel

Årets høst af danske æbler bliver nærmest katastrofal. I hvert fald hvis man skal tro flere avlere på Sjælland.

Danske Vandløb: For mange er fortsat med i vandområdeplaner

Antallet af vandløb, der indgår i vandplanerne i den kommende periode, er fortsat urealistisk højt, mener organisationen Danske Vandløb.

Høstoverblik: Godt i gang med høsten i hele landet

Mejetærskerne er i denne uge blevet luftet i vinterbyggen i alle landsdele. Effektivt Landbrug har bedt en række konsulenter fortælle, hvordan høsten er kommet fra start i deres område.

- Jeg kan blive nødt til at blive konventionel landmand igen

Hvis forslaget om at nedsætte den tilladte brug af konventionel gylle og halm bliver vedtaget i økobranchen, så overvejer den økologiske planteavler Klaus Aage Bengtson, som driver små 1.100 hektar, at vende tilbage til konventionel produktion. - Det vil virkelig være ærgerligt, hvis det her bliver hastet igennem. For det virker uigennemtænkt, siger han.

Så høstes der strandsvingel

Onsdag blev de første hektar strandsvingel høstet på Vestfyn. Og den er overraskende tør.

Case IH udfordrer til dyst i marken

Er du frisk på en udfordring, er Case IH klar til at komme forbi med deres Axial Flow-mejetærsker i håb om at kunne præstere lidt bedre, end hvad du selv kan. De udfordrer andre mejetærskere i spild, kernekvalitet og kapacitet.
Side 1 af 1586 (31720 artikler)Prev1234567158415851586Next