bannerPos

Har du styr på vandtrykket til sommer?

Redaktionen

14-05-2019 12:25

Seges har vist, at det gennemsnitlige vandforbrug for søer i diegivningsperioden lå på henholdsvis 27,7 liter/dag/so (inkl. drikkevand og vand til vådfoder) i en vådfoderbesætning og 26,6 liter/dag/so i tørfoderbesætningen. I begge besætninger blev der set en forøgelse af det gennemsnitlige vandforbrug hos søerne i laktationsperioden i takt med, at søerne producerer mere mælk og har et øget foderoptag.

Det største vandforbrug lå i dagtimerne – især omkring fodringstidspunkterne. I sommerperioden, hvor det var varmt og afhængig af, hvor i diegivningsperioden soen var, lå det daglige vandforbrug mellem 40 og 55 liter/dag/so.

Dyrlægerne hos LVK opfordrer derfor i deres seneste nyhedsbrev til, at der er styr på vandtrykket i besætningerne, inden sommervarmen sætter ind.

Variation i foderkorn kan udfordre

- Ikke to fodersæsoner er ens. De positive erfaringer og de udfordringer, som vi møder, svinger fra besætning til besætning og fra fodersæson til fodersæson. Men nogle går igen.

Sådan lyder det fra salgskonsulent Torben Poulsen, Nutrimin i et nyhedsbrev.

Denne fodringssæson oplever Nutrimin blandt andet, at årets korn er noget anderledes end tidligere års korn. Det afviger både på tørstof-, protein- og fosforindhold. Det betyder, at viden om næringsstofindhold (kornanalyser m. fosfortal) i kornandelen er en afgørende faktor for korrekt fodring.

- Er aktuelle optimeringer tilpasset det, der sker i foderladen? Er der f.eks. optimeret majs ind i blandinger som ekstra råvare? Hvis ja, så skal de optimeres ud igen, når majsen ikke længere er aktuel, påpeger konsulenten.

- Er kornet formalet efter VSP retningslinjer? Årets korn er noget mere tørt end vanligt, hvilket giver en noget anderledes sigteprofil end vanligt.

Torben Poulsen anbefaler derfor regelmæssige sigteprøver for at sikre overblikket i forhold til formalingsgrad.

Husk hygiejnen ved kastration

LVK svinedyrlægerne oplever, at flere medlemmer giver tilbagemeldinger om et stigende antal skæreknuder efter implementering af lokalbedøvelse samt ekstra blødning efter kastration.

Som gennemgået ved lokalbedøvelseskurset skal hygiejnen være i høj prioritet, når et ekstra element lægges på en operation. I Danmark forventes det, at der vil blive lagt cirka 30 millioner lokalbedøvelser på svin i 2019, og det forventes, at øget infektion er uundgåeligt.

LVK dyrlægerne meddeler i deres seneste nyhedsbrev, at de gerne hjælper med at gennemgå procedurerne igen, nu hvor alle er ved at være kommet godt i gang.

 

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next