bannerPos

Svinenoter: Let adgang til ny viden med »PorkCast«

Redaktionen

18-05-2019 13:22

Første udgave af Seges Svineproduktions »PorkCast« er netop kommet. Lyt med og hør om igangværende arbejde og nyeste forskningsresultater fra Seges Svineproduktion.

Hvorfor er løsgående søer et strategisk område i Landbrug & Fødevarer Svineproduktions strategi for de kommende år – og hvordan kommer du selv i gang? Og hvilke alternative proteinkilder kan dine grise få glæde af i fremtiden?

Det, og meget andet kan du høre i første udgave af »PorkCast«, hvor fagchef inden for foder, Lisbeth Shooter og afdelingsleder for Anlæg & Miljø, Kent Myllerup, fortæller om noget af det, Seges Svineproduktion arbejder med nu.

Og der er også gode chancer for, at du får ny viden, som I kan bruge i jeres produktion.

Hent den i din podcast-app ved at søge på »Seges Svineproduktion«. Den varer 20 minutter og sørger for, at du får et hurtigt overblik over det, som Seges Svineproduktion arbejder med, lover de.

Kornhandel naboer imellem

- Der har altid været en besparelse ved at handle nabokorn. Fordelene ved at handle mellem landmænd er åbenlys: at undgå foderstoffens mellemavance. Et beløb, der tit kan runde 20 kroner pr. 100 kilo og frustrerer, når en foderstof blot kører korn direkte fra én landmand til en anden!

Sådan skriver svinekonsulent Bjarke Lassesen, LMO, i den seneste udgave af nyhedsbrevet »Trynekontakten«.

Her beskriver han blandt andet, hvordan langt de fleste situationer med handel af nabokorn baseres på tillid. Både hvad betaling og kvalitet angår.

- Er der tvivl om bare ét af disse forhold, oplever jeg, at man afstår fra at handle.

I optakten til den nye fodersæson har en ny digital handelsplads set lyset. Et par tidligere tradere hos DLG har udviklet  www.commoditrader.com, hvor både almindelige landmænd og firmaer kan oprette sig og handle direkte.

- Erfaringen med handelspladsen er selvfølgelig begrænset, men den anbefales både af Agromarkets og LMO, påpeger Bjarke Lassesen.

Konference har fokus på flytning af dyr

Videncenter for Dyrevelfærd under Fødevarestyrelsen afholder hvert år en konference, der sætter fokus på aktuelle emner inden for dyrevelfærd. I 2019 løber ViD-konferencen af stablen i samarbejde med Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab den 5. november i Aarhus, hvor overskriften er »Når dyr flyttes«.

Valget af årets tema for ViD-konferencen falder på flytning af dyr, idet flytninger og transport giver en række udfordringer for husdyrenes velfærd. Mange husdyr transporteres til slagteri eller til ny ejer i indland og udland. I de stadigt større besætninger flyttes specielt afkom mere og mere rundt.

Ud over at belyse et aktuelt tema indenfor dyrevelf​​ærd giver konferencen også mulighed for at gøre status på forsknings- og udviklingsprojekter, som er igangsat i regi af ViD. Konferencen er desuden en god mulighed for at skabe netværk til kolleger fra en række forskellige institutioner, der arbejder med dyrevelfærd.

Find tilmelding og program for ViD-konferencen 2019 via hjemmesiden for Institut for Husdyrvidenskab.

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next