bannerPos

Svinenoter: Let adgang til ny viden med »PorkCast«

18-05-2019 13:22

Første udgave af Seges Svineproduktions »PorkCast« er netop kommet. Lyt med og hør om igangværende arbejde og nyeste forskningsresultater fra Seges Svineproduktion.

Hvorfor er løsgående søer et strategisk område i Landbrug & Fødevarer Svineproduktions strategi for de kommende år – og hvordan kommer du selv i gang? Og hvilke alternative proteinkilder kan dine grise få glæde af i fremtiden?

Det, og meget andet kan du høre i første udgave af »PorkCast«, hvor fagchef inden for foder, Lisbeth Shooter og afdelingsleder for Anlæg & Miljø, Kent Myllerup, fortæller om noget af det, Seges Svineproduktion arbejder med nu.

Og der er også gode chancer for, at du får ny viden, som I kan bruge i jeres produktion.

Hent den i din podcast-app ved at søge på »Seges Svineproduktion«. Den varer 20 minutter og sørger for, at du får et hurtigt overblik over det, som Seges Svineproduktion arbejder med, lover de.

Kornhandel naboer imellem

- Der har altid været en besparelse ved at handle nabokorn. Fordelene ved at handle mellem landmænd er åbenlys: at undgå foderstoffens mellemavance. Et beløb, der tit kan runde 20 kroner pr. 100 kilo og frustrerer, når en foderstof blot kører korn direkte fra én landmand til en anden!

Sådan skriver svinekonsulent Bjarke Lassesen, LMO, i den seneste udgave af nyhedsbrevet »Trynekontakten«.

Her beskriver han blandt andet, hvordan langt de fleste situationer med handel af nabokorn baseres på tillid. Både hvad betaling og kvalitet angår.

- Er der tvivl om bare ét af disse forhold, oplever jeg, at man afstår fra at handle.

I optakten til den nye fodersæson har en ny digital handelsplads set lyset. Et par tidligere tradere hos DLG har udviklet  www.commoditrader.com, hvor både almindelige landmænd og firmaer kan oprette sig og handle direkte.

- Erfaringen med handelspladsen er selvfølgelig begrænset, men den anbefales både af Agromarkets og LMO, påpeger Bjarke Lassesen.

Konference har fokus på flytning af dyr

Videncenter for Dyrevelfærd under Fødevarestyrelsen afholder hvert år en konference, der sætter fokus på aktuelle emner inden for dyrevelfærd. I 2019 løber ViD-konferencen af stablen i samarbejde med Aarhus Universitet, Institut for Husdyrvidenskab den 5. november i Aarhus, hvor overskriften er »Når dyr flyttes«.

Valget af årets tema for ViD-konferencen falder på flytning af dyr, idet flytninger og transport giver en række udfordringer for husdyrenes velfærd. Mange husdyr transporteres til slagteri eller til ny ejer i indland og udland. I de stadigt større besætninger flyttes specielt afkom mere og mere rundt.

Ud over at belyse et aktuelt tema indenfor dyrevelf​​ærd giver konferencen også mulighed for at gøre status på forsknings- og udviklingsprojekter, som er igangsat i regi af ViD. Konferencen er desuden en god mulighed for at skabe netværk til kolleger fra en række forskellige institutioner, der arbejder med dyrevelfærd.

Find tilmelding og program for ViD-konferencen 2019 via hjemmesiden for Institut for Husdyrvidenskab.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next