bannerPos

Svinenoteringen ned på 9,30 kroner

For fjerde uge i træk falder noteringen på slagtesvin til 9,30 kroner. Dermed er noteringen faldet med en krone i løbet af den seneste måneds tid. Foto: Lasse Ege Pedersen
20-11-2020 09:50

Det europæiske marked for grisekød er fortsat under pres. En kombination af et stort udbud og en lav aktivitet presser markedet. Derfor falder noteringen for slagtesvin med 30 øre til 9,30 kroner. Det er fjerde uge i træk, at noteringen falder.

- Julen venter lige om hjørnet, men den optimisme og forventning til julehandlen, der plejer at drive markedet på den her årstid, har vi ikke set endnu. Det kan dog stadig komme, men udfordringen er, at alle aktører i markedet er afventede, fordi ingen tør spå om, hvordan julehandlen bliver, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Helt grundlæggende er er der en ubalance mellem udbud og efterspørgsel lige nu. Det betyder ikke, at markedet står stille, for der er en jævn efterspørgsel på bove, brystflæsk, bacon, kamme og produktionskød, til gengæld halter priserne på hele delstykker som skinker og forender fortsat.

- Der er klart bedre priser at hente på udbenede varer end på hele delstykker i øjeblikket, så derfor forsøger vi at holde så høj aktivitet på alle vores fabrikker som overhovedet muligt. Vi jagter alle muligheder i markedet lige nu, for i første omgang at begrænse prisfaldene, og på lidt længere sigt er det også vores evne til at omstille os, der kan løfte priserne igen, siger Lars Albertsen

Til landene udenfor Europa er der en god efterspørgsel fra Kina og et jævnt salg til Japan.    

hka


 

OPEC-forhandlinger kan ramme olieprisen

Grundlaget for OPEC-landenes produktion fra januar 2021 lægges over de næste dage, vurderer chefstrateg i Nykredit.

Intelligente kameraer skal sikre GPS’er

På Smedshauge ved Lemvig er maskinhuset blevet udstyret med fire intelligente kameraer, der skal sikre mod ubudne gæster.

Wermelin vil rydde op i Miljøstyrelsen

En redegørelse om drikkevandsdispensationer fra Miljøstyrelsen udløser skarp kritik fra miljøminister Lea Wermelin. Styrelsen har i mange år forvaltet drikkevandsdispensationer i strid med EU-reglerne.

Ukendskab til loven fritager ikke statsministeren for ansvaret

Ukendskab til (grund)loven fritager selvfølgelig ikke regeringen og statsministeren for at bære ansvaret for en ordre, der eksekveres med militærets og politiets assistance.

Minivådområder giver signalforvirring

Enten er nitratkvælstof skadeligt eller også er det ikke. Begge dele kan ikke være sandt.

Generelt sprøjteforbud i BNBO vil kræve ny lovgivning

Mens der bliver forhandlet BNBO-aftaler, er det vigtigt, at det kommer frem, at regeringen lige nu mangler lovhjemmel til at gennemføre et generelt sprøjteforbud i BNBO, lyder det fra advokat Hans Sønderby, der repræsenterer Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse. Et eventuelt generelt forbud kan komme på tale fra 2023.

Mere hvede fra USA

De lukrative afregningspriser for hvede får amerikanske landmænd til at så mere hvede end normalt. Selvom udbuddet med hvede kan gå op i 2021, så følger efterspørgslen med, og derfor ser jeg det ikke som helt usandsynligt, at vi skal se hvedeprisen søge tilbage mod de topniveauer, der senest gjorde sig gældende tilbage i 2012.

Allerede nu ses angreb af havrerødsot

- Det er sjældent, at symptomerne viser sig så tidligt, siger Ghita Cordsen Nielsen.
Side 1 af 1984 (39668 artikler)Prev1234567198219831984Next