Svinenoteringen ned på 9,30 kroner

Det europæiske marked for grisekød er fortsat under pres. En kombination af et stort udbud og en lav aktivitet presser markedet. Derfor falder noteringen for slagtesvin med 30 øre til 9,30 kroner. Det er fjerde uge i træk, at noteringen falder.

- Julen venter lige om hjørnet, men den optimisme og forventning til julehandlen, der plejer at drive markedet på den her årstid, har vi ikke set endnu. Det kan dog stadig komme, men udfordringen er, at alle aktører i markedet er afventede, fordi ingen tør spå om, hvordan julehandlen bliver, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Helt grundlæggende er er der en ubalance mellem udbud og efterspørgsel lige nu. Det betyder ikke, at markedet står stille, for der er en jævn efterspørgsel på bove, brystflæsk, bacon, kamme og produktionskød, til gengæld halter priserne på hele delstykker som skinker og forender fortsat.

- Der er klart bedre priser at hente på udbenede varer end på hele delstykker i øjeblikket, så derfor forsøger vi at holde så høj aktivitet på alle vores fabrikker som overhovedet muligt. Vi jagter alle muligheder i markedet lige nu, for i første omgang at begrænse prisfaldene, og på lidt længere sigt er det også vores evne til at omstille os, der kan løfte priserne igen, siger Lars Albertsen

Til landene udenfor Europa er der en god efterspørgsel fra Kina og et jævnt salg til Japan.    

hka


 

Læs også

Uændret notering for smågrise
Holdbare søer er i fokus i avlen
Tilbud om lån til nye stalde gøres mere attraktivt
Temadag om udendørs svineproduktion udsættes
Nogenlunde stabile noteringer i Europa over påske
Fremtiden byder på bæredygtig svineproduktion