Gaucho-beslutning satte gang i Strube

Beslutningen om at give dispensation til at bruge Gaucho-bejsede frø, trak ud, men da den kom, var man i den grad klar hos Strube.

- Da det stod klart, at det var ”go” fra Danmark for Gaucho, blev det danske markedet klart prioriteret, da vi er et af de vigtige markeder i Europa for Strube. Det betød også, at man lige måtte give den en ekstra tand for at få alt klar, fortæller Niels Borre, der er kommerciel direktør i Strube Scandinavia.

De er hurtige til at omstille sig hos Strube. Det var medvirkende til at selskabet var den første danske leverandør af roefrø til at køre Gaucho-bejsede frø ind på de danske frølagre. 

- Vi havde fra dansk side fortalt produktionen »1.000 gange«, at godkendelsen kom »i morgen«, så de var blevet lidt skeptiske over for de danske meldinger, men vi havde en forventning om, at godkendelsen ville komme igennem, fortæller Niels Borre, Commerciel Director i Strube Scandinavia.

- Mærkeligt nok kommer sådanne meldinger altid meget sent på dagen, så den følgende morgen startede arbejdsdagen kl. 05.00. Alle kunder skulle kontaktes på ny. Der skulle findes ud af, om alle dyrkere nu ville konvertere deres ordre til Gaucho og hvem der havde brug for Force. Hen på eftermiddagen - efter mange mails og telefonopkald – kunne den endelige ordrer fra Danmark blive afsendt til produktionen, siger han, 

Han tilføjer, at det danske marked blev prioriteret, da Gaucho-tilladelsen kom på plads.
 

Læs også