Specialbygget Manitou teleskoplæsser

Der stilles store krav til maskiner, der dagligt skal arbejde med affaldssortering og -håndtering. Løsningen fandt selskabet AFLD I/S hos Scantruck A/S.

Hvor der lever mennesker, genereres der affald, og en stor del af den genanvendelige del af affaldet fra flere midtjyske kommuner ender hos AFLD I/S. I deres afdeling i Fasterholt syd for Herning modtages og håndteres årligt store mængder plast, træ, pap/papir og meget andet affald.

Det kræver effektive maskiner, og derfor har virksomheden for nyligt investeret i en Manitou teleskoplæsser hos Scantruck A/S i form af en model MLT940-140V+ Elite, som ankom i efteråret 2022.

I Fasterholt afløser den nye maskine en eksisterede Manitou teleskoplæsser, som er klar til andre udfordringer efter mange års tro tjeneste. Affaldshåndteringen stiller store krav til materiellet, som både skal være et effektivt arbejdsredskab og en sikker base i arbejdet med de tunge baller af presset affald, der skal stables i op til syv meters højde.

Med en løftehøjde på ni meter, en rækkevidde på 6,5 meter og en løftekapacitet på fire tons blev Manitou MLT940-140V+ Elite udvalgt til arbejdet.

Den nye Manitou MLT940-140V+ Elite har også joystickstyring, centralsmøring, punkterfrie dæk, fulddækkende skærme, hitchkrog, bakkamera, kamera til krogen samt effektive LED lys.

Læs også