Flere overvågningskameraer på svinegårde

Svineproducenter lever i dag med bevidstheden om, at der er mennesker, der er villige til at begå lovovertrædelser i deres forsøg på at sætte svineproduktionen i et dårligt lys.

SIKKERHED Hos Jysk IT mærker man den utryghed, det giver hos svineproducenterne, når Veganerpartiet og andre aktivister tillader sig at trænge ulovligt ind på private områder og stalde.

Netop Veganerpartiet kører i øjeblikket en kampagne på tværs af landet, hvor de leder efter beviser for, at reglerne ikke er overholdt på opsamlingspladserne for døde dyr. Og det er ikke første gang, aktivister er ubudne gæster i den danske svineproduktion.

Jørgen Kjørup, der er svineproducent ved Stubbekøbing, har prøvet at have besøg af aktivister, der trængte ind i hans stalde. Nu har han fået kameraovervågning via Jysk IT:

- Det er en løsning, som giver mig en god tryghed, og så var det til at betale, siger Jørgen Kjørup.

 Sikrer beviser

- Hos Jysk IT får vi lige nu mange henvendelser fra svineproducenter, som ønsker en kameraovervågning. Hvis de skulle komme ud for aktivister, vil de være sikre på at kunne løfte bevisbyrden i forhold til, hvornår og hvordan folk er trængt ind, og om de har begået hærværk, fortæller Simon Husballe, der er IT-konsulent hos Jysk IT.

Den gode nyhed er, at priserne på kvalitets-overvågningskameraer de seneste år er faldet kraftigt, siger han. Det er billigt at komme i gang. Et godt overvågningskamera kan man i dag få for 1.500 kr. plus montering. Så får man et kamera, der leverer gode og skarpe billeder, som faktisk viser, hvad der foregår. 

- I dag findes der desuden så meget god teknologi ude på gårdene, at overvågningen let kan kobles op med landmandens mobiltelefon. Enten kan der live-sendes fra overvågningskameraet, eller det kan indstilles, så der optages og gemmes, så snart kameraet registrerer bevægelse, forklarer Simon Husballe.

Kameraet kan derfor også bruges til overvågning af steder, der er sårbare i forhold til tyveri, som for eksempel dieseltanke, maskinhuse og værksteder.

jba

Læs også