NutriSuin er et nyt dansk-hollansk foderfirma. Firmaet udvikler foderprodukter til primært søer, pattegrise og klimagrise. Og man lancerer nu, hvad man betegner som et multiværktøj mod diarre efter fravænning

- Vores mission er at udvikle produkter, der forbedrer tarmsundheden, og derved øger produktiviteten og sænker zink- og medicinforbruget hos grisene, fortæller account manager Niels Hansen fra NutriSuin.

Det nye produkt kaldes MaxiVital. Og der er tale om et nyt foderstof til vandsystemet, designet til at virke mod sygdomsfremkaldende bakterier i klimastalden og til at fremme tarmsundheden i grisene.

- MaxiVital indeholder over 16 forskellige ingredienser med hver sit skræddersyede formål, forklarer Niels Hansen.

Ødelægger bakteriers cellevægge

Ifølge firmaet indeholder multiværktøjet en speciel sammensætning af organiske syrer, der kan slå e-coli og andre sygdomsfremkaldende bakterier ihjel. Det indeholder ligeledes salte, der modvirker væsketab ved diarre og specielle fedtsyrer, der har effekt overfor sygdomsfremkaldende bakterier - bl.a. e-coli og streptokokker.

Produktet er desuden tilsat organiske mineraler, som har en positiv effekt overfor tarmcellerne og effekt på sygdomsfremkaldende bakterier.

- Indholdsstofferne i Maxivital ødelægger bakteriens cellevæg. Og det øger vandoptaget og dermed også foderoptaget hos grisen, forklarer Niels Hansen.

Producenten lover samtidig, at når MaxiVital tilsættes drikkevandet ved den rette pH på mellem 3,8 og 4,2, så dræbes bakterier også i vandsystemet.

- Fodermidlet sænker pH i tarmen, hvilket hjælper grisen med at fordøje bedre. Vi har efterhånden en del erfaringer med MaxiVital fra svine-og kyllingeproduktion i Danmark og i udlandet, siger Niels Hansen.

Zink kan reduceres

Firmaet oplyser, at man blandt andet har høstet konkrete erfaringer med Maxivital hos en sydjysk besætning med alt-ind-alt-ud-produktion og hos en stor nordjysk svineproduktion. Her har man tilsat produktet uden stop i 4-5 uger. Og oplevelsen er, at det har givet en nemmere opstart og mere ens grise ved afgang.

- Grisene har et lavere smittetryk end tidligere, og der opleves en nemmere pasning. Oveni er medicinforbruget faldt med 30 procent. Og vi har kunnet fjerne 2/3 af zinken fra fravænningsfoderet, forsikrer Niels Hansen.

Han nævner videre, at man i den nordjyske besætning har kunnet sparet e-coli-vaccinen. Salgsvægten steg med 1 kg med samme foderforbrug pr. produceret gris. Produktionsdata viser også ifølge Niels Hansen, at dødeligheden er faldet med 0,8 procent.

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zinkfri fravænning