bannerPos

Multiværktøj mod diarre efter fravænning

Ved opstart af hold 4 tilsættes MaxiVital til drikkevandet. Erfaringer her er fra en besætning med alt-ind-alt-ud i Sydjylland. Her er tilvæksten ifølge NutriSuin steg med over 50 g pr. dag efter af firmaets produkt blev tildelt grisene via drikkevandet. Kilde: NitriSuin

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
15-05-2020 21:19
Et nyt foderstof til vandsystemet fra dansk-hollandske NutriSuin er designet til at virke mod sygdomsfremkaldende bakterier i klimastalden og til at fremme tarmsundheden i grisene.

NutriSuin er et nyt dansk-hollansk foderfirma. Firmaet udvikler foderprodukter til primært søer, pattegrise og klimagrise. Og man lancerer nu, hvad man betegner som et multiværktøj mod diarre efter fravænning

- Vores mission er at udvikle produkter, der forbedrer tarmsundheden, og derved øger produktiviteten og sænker zink- og medicinforbruget hos grisene, fortæller account manager Niels Hansen fra NutriSuin.

Det nye produkt kaldes MaxiVital. Og der er tale om et nyt foderstof til vandsystemet, designet til at virke mod sygdomsfremkaldende bakterier i klimastalden og til at fremme tarmsundheden i grisene.

- MaxiVital indeholder over 16 forskellige ingredienser med hver sit skræddersyede formål, forklarer Niels Hansen.

Ødelægger bakteriers cellevægge

Ifølge firmaet indeholder multiværktøjet en speciel sammensætning af organiske syrer, der kan slå e-coli og andre sygdomsfremkaldende bakterier ihjel. Det indeholder ligeledes salte, der modvirker væsketab ved diarre og specielle fedtsyrer, der har effekt overfor sygdomsfremkaldende bakterier - bl.a. e-coli og streptokokker.

Produktet er desuden tilsat organiske mineraler, som har en positiv effekt overfor tarmcellerne og effekt på sygdomsfremkaldende bakterier.

- Indholdsstofferne i Maxivital ødelægger bakteriens cellevæg. Og det øger vandoptaget og dermed også foderoptaget hos grisen, forklarer Niels Hansen.

Producenten lover samtidig, at når MaxiVital tilsættes drikkevandet ved den rette pH på mellem 3,8 og 4,2, så dræbes bakterier også i vandsystemet.

- Fodermidlet sænker pH i tarmen, hvilket hjælper grisen med at fordøje bedre. Vi har efterhånden en del erfaringer med MaxiVital fra svine-og kyllingeproduktion i Danmark og i udlandet, siger Niels Hansen.

Zink kan reduceres

Firmaet oplyser, at man blandt andet har høstet konkrete erfaringer med Maxivital hos en sydjysk besætning med alt-ind-alt-ud-produktion og hos en stor nordjysk svineproduktion. Her har man tilsat produktet uden stop i 4-5 uger. Og oplevelsen er, at det har givet en nemmere opstart og mere ens grise ved afgang.

- Grisene har et lavere smittetryk end tidligere, og der opleves en nemmere pasning. Oveni er medicinforbruget faldt med 30 procent. Og vi har kunnet fjerne 2/3 af zinken fra fravænningsfoderet, forsikrer Niels Hansen.

Han nævner videre, at man i den nordjyske besætning har kunnet sparet e-coli-vaccinen. Salgsvægten steg med 1 kg med samme foderforbrug pr. produceret gris. Produktionsdata viser også ifølge Niels Hansen, at dødeligheden er faldet med 0,8 procent.

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.
Side 1 af 1853 (37043 artikler)Prev1234567185118521853Next