Dollaren kommer op igen

Det er sjældent at man ser en så stabilt stigende valutakurs, som den vi har set for dollarkursen overfor danske kroner i nu næsten to år. Selvom det ikke går kraftigt op i kurs for dollar overfor danske kroner, så går det immervæk op og der er ikke tegn på at dollarens optur skal stoppe lige foreløbigt. I stedet tyder det på yderligere lang tids stabilt stigende dollarkurs overfor danske kroner. Af samme grund fastholder jeg mit køb på dollar overfor danske kroner.

Efter to uger med en anelse svækkelse i dollarkursen overfor danske kroner, ser det igen ud til at det skal til at gå opad. Selvom det ikke er de kraftige kursstigninger vi er vidner til i dollar overfor danske kroner, så må vi konstatere, at de seneste to år har budt på en meget pæn og stabil optur.

Under vejs i opturen kan vi godt opleve en nedadgående korrektion, men tendensen er fortsat op. I starten af 2018 var dollarkursen nede og finde et nyt bundniveau i en kurs på 5,94 overfor danske kroner. Indtil videre har den efterfølgende optur fået dollaren op i kurs 6,86 overfor danske kroner. Dette nye topniveau blev en realitet i forrige uge.

Dollaren finder en ny bund

I skrivende stund handles dollaren til kurs 6,77 overfor danske kroner, efter i sidste uge at havde været nede og ramme et lille lavpunkt i kurs 6,75. Dermed kommer dollarkursen atter op fra ugens begyndelse og der er nu gode muligheder for, at dollarkursen atter skal bevæge sig op mod test af toppen fra forleden i 6,86.

Teknisk set har dollarkursen i første omgang mål oppe ved top og modstand i kurs 7,20 overfor danske kroner. Dollaren har således tidligere frembragt en stort klassisk bundformation, en Skulder Hoved Skulder bund. Denne bundformation indikerer, at målet for dollar overfor danske kroner netop ligger oppe ved de gamle toppe fra januar 2017 i kurs 7,20.

Dog kan dollarkursen i teorien også gå helt tilbage mod topniveauerne fra start nullerne i området omkring kurs 9 overfor danske kroner. Det vil dog i givet fald tage en del år for dollarkursen at gå op mod disse topniveauer igen.

I nedadgående retning er der støtte til den igangværende op-trend ved kurs 6,63 og derefter ved 6,54. Jeg fasholder indtil videre mit salgsstop ved 6,54. Et brud under 6,54 vil vende trenden til ned igen og vil dermed indikere, at dollarkursen efterfølgende skal søge ned mod næste bund og støtte fra september måned sidste år i kurs 6,28 overfor danske kroner. Så længe dollarkursen holder sig over bund og støtte i kurs 6,54, så er trenden op på lang sigt.

Supplerer jeg den tekniske analyse med de tekniske indikatorer, så bakker de fortsat op om, at dollarkursen skal fortsætte den stabile optur overfor danske kroner på den lange bane. De tekniske indikatorer bakker mig derfor også op i min købsanbefaling.

USD/DKK

Aktuel kurs: 6,77

Anbefaling

Dollarkursen har tidligere skabt en klassisk bundformation med bruddet over 6,47 overfor danske kroner. Dette har frembragt et signal til køb. Dette køb af dollar er fortsat aktuelt. Næste købsmulighed vil komme på brud op over 6,86. Målet for dollarens op-trend har jeg i første omgang i kurs 7,20. Derimod vil brud under 6,54 vende trenden til ned igen og i givet fald vil jeg vende min anbefaling fra et køb til et salg.

Analyse

Modstand: 6,86

Støtte: 6,54

Trend kort: Op

Trend lang: Op

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Læs også