DM i traktortræk er aflyst

DM i traktortræk skulle være afholdt den 5. september på Mors, men LandboUngdom har valgt at aflyse stævnet på baggrund af den aktuelle corona-situation.

Der bliver ikke afholdt et DM i traktortræk i 2020. Det er netop blevet besluttet af LandboUngdoms landsledelse, traktortrækudvalget og Region Viborg.

Stævnet skulle være afholdt den 5. september på den nyanlagte bane ved Morsø Landbrugsskole med Region Viborg som arrangør, men grundet corona-situationen er stævnet aflyst.

- Der er stor risiko for, at vi den 5. september ikke vil få lov til at afholde et DM, og det vil helt sikkert ikke blive et DM, som vi ønsker det. Desuden er kvalifikation-strukturen til DM spolereret af de mange aflyste lokale traktortræk. Derfor vælger vi at aflyse, fortæller LandboUngdoms formand Thorbjørn Koefoed.

Region Viborg var ellers godt i gang med planlægningen af et stort og flot DM-stævne med et mål om over 4.000 tilskuere, før Covid-19 lukkede Danmark.

 - Vi frivillige havde glædet os til at give alle traktor-elskere et fantastisk DM, men vi er helt med på, at omstændighederne gør det umuligt at afholde et DM i traktortræk, fortæller Steffen Sørensen fra Region Viborg og styregruppen bag DM i traktortræk.

Ikke alt i LandboUngdom er aflyst

Der vil muligvis blive afholdt lokale traktortræk rundt om i Danmark i løbet af sommeren, hvis de kan gennemføres under regeringens og Sundhedsstyrelsen forskrifter og anbefalinger. Men der vil altså ikke være kvalifikation videre til DM.

 - LandboUngdom er i en svær tid lige nu. Kernen i vores forening er at samles og være sammen, som vi jo ikke har mulighed nu. Jeg mærker dog stadig fællesskabet på tværs af organisationen, og vi glæder os ligesom alle andre til, at vi igen kan mødes, siger formand Thorbjørn Koefoed.

LandboUngdom er en landsdækkende organisation for unge på landet med cirka 4.000 medlemmer fordelt på 46 lokalforeninger og 12 regioner.

teba

Læs også