Miljøministeren på vej med ulveinitiativ

Senere mandag præsenterer miljøminister Lea Wermelin en række nye tiltag for ulveforvaltning i Danmark.

Senere i dag afholder Miljøministeriet pressemøde ved Torup i Midtjylland. Her vil miljøminister Lea Wermelin (S) præsentere en række nye tiltag for forvaltningen af ulve i Danmark. Det oplyser ministeriet. 

I en invitation til pressen står der dog ikke meget om, hvilke tiltag der er tale om, men ifølge TV Midt-Vest kan der være tale om, at den midtjyske ulvezone bliver udvidet, så der bliver flere områder, hvor man som lodsejer kan få tilskud til de såkaldte ulvesikrede hegn. 

Planen kommer i kølvandet på en række nye sager, hvor ulve har angrebet husdyr, og ifølge ulvedebattør og redaktør af "Her er ulven i Danmark", Erik Poulsen er det formentlig en del af grunden til de nye tiltag. 

- Jeg forventer, at det er nogle akutte initiativer, fordi man langt om længe har indset, at der skal gøres noget for at hjælpe husdyrejerne, siger Erik Poulsen til TV Midt-Vest og tilføjer: 

- Forvaltningsplanen siger, at der ikke er risiko for angreb på kvæg og heste, men vi kan jo konstatere, at der er angreb både her og i udlandet. Det forventer jeg, at man reagerer på, siger han til den regionale TV2-station. 

Læs også