NutriFair aflyses - men kommer igen i 2022

Det skal være muligt at gennemføre NutriFair uden bekymringer og restriktioner, og derfor aflyses NutriFair 2021. NutriFair vender tilbage til faste rammer i uge 3 næste år, hvor 10-års jubilæet bliver fejret.

Da det i oktober blev besluttet at rykke NutriFair til maj, var det med håb om, at situationen ville se anderledes ud. Men forsinkede vaccinationsprogrammer, mutationer og skærpede restriktioner gør foråret svært at forudsige. Det er derfor blevet besluttet, at NutriFair 2021 den 5.-6. maj, bliver aflyst.

Det har været på tegnebrættet at rykke NutriFair til juni, men da både udstillere, foreninger og besøgende er travlt optaget i sommermånederne, var det ikke en holdbar løsning.

- Vi har haft ringet rundt til alle vores udstillere og talt om at afholde NutriFair senere på sommeren, men knap halvdelen har meldt tilbage, at de ikke har mulighed for at deltage. Og dem vil vi selvfølgelig ikke undvære, siger Grete Højgaard, direktør i Messe C.

Usikre tider

Det er en usikker tid lige nu, hvor ingen kan forudsige, hvornår vi kan mødes uden mundbind, særlig afstand og regler for, hvor mange vi må mødes. NutriFair er derfor glade for, at de har opbakningen fra både udstillere og foreninger til at aflyse dette års NutriFair.

- Det er trist og træls, for vi ved, at vores udstillere, såvel som vi og gæsterne, havde set frem til messen. Men hvis vi skulle gennemføre et arrangement af den størrelse med de restriktioner, der tilrådes, vil det ikke blive den messe, vores udstillere og besøgende fortjener. En aflysning er desværre det eneste rigtige at gøre på branchens vegne, og vi er glade for, at vi har opbakningen til det, tilføjer Grete Højgaard.

2022 bliver jubilæumsår

NutriFair er landets specialiserede fagmesse for husdyrsproducenter. Og til januar 2022 kan messens 10-års jubilæum endelig fejres. Her vender NutriFair tilbage til den oprindelige termin, hvor messen vil blive afholdt den 19.-20. januar. 

- Vores udstillere skal have et ordentligt beslutningsvindue, og derfor melder vi ud allerede nu, at NutriFair 2021 opgives for i stedet at have fuld fokus på NutriFair 2022. Vi vender tilbage til vores oprindelige termin, hvor vi ved, at bedriftsejeren har bedst tid, siger Grete Højgaard, og tilføjer:

- Når NutriFair igen slår dørene op i januar 2022, bliver det med et brag og forhåbentlig bobler. Og her mener jeg ikke corona-bobler, men dem fra flaske.

- Det rigtige at gøre

Per Bardrum, direktør i Danske Svineproducenter, udtaler om aflysningen: 

- Vi bakker fuldt op om NutriFair’s beslutning om at aflyse i 2021. Det er vigtigt at have en messe, som vi alle kan stå sammen om, og som landbruget har gavn af. Hellere opgive noget, som ikke lever op til messens faglige kvalitet, end at afholde det med restriktioner og forbehold, der begrænser det, vi alle holder af ved at være på NutriFair, siger han, hvortil han tilføjer:

- Som udstiller ved vi, hvor givende og gavnlig en messe NutriFair er. NutriFair er en nærværende messe, den har en god størrelse, og vi har tid til at få en god snak med vores kunder. Vi får skabt en god relation til vores kunder, som vi får rigtig meget ud af.

Ser frem til 2022

Hos AB-Neo er der også fuld forståelse for beslutningen.

- Jeg synes, at det er den eneste rigtige beslutning, og det er en beslutning, vi bakker op om. Som Danmark ser ud lige nu, har vi ingen indikation på, hvordan den nærmeste fremtid kommer til at se ud. Det gør det svært for os som udstiller, såvel som NutriFair, at planlægge hen imod en afholdelse til foråret eller i løbet af sommeren, udtaler AB-Neos Group Marketing Manager, Heidi Bjørn.

- Når det er sagt, så er NutriFair en messe, vi har savnet. Det har været et tomrum ikke at have messen i januar. Og derfor glæder vi os også rigtig meget til, at den bliver afholdt i 2022. Det er forsat en vigtig messe for os, og det er en, vi meget gerne støtter op om, tilføjer hun.

Opbakning til beslutningen

Hos Dairy System Danmark havde man set frem til at lancere nye produkter til NutriFair 2021. Ifølge dem er NutriFair det bedste sted til netop dette. Derfor vækker det ærgrelse, men også forståelse, hos deres administrerende direktør Gerth Petersen, og han bakker op om beslutningen: 

- Det er utroligt ærgerligt, at messen bliver aflyst. For os er det helt klart den messe, der giver mest værdi. Du har ikke bare de gæster, der kommer og henter balloner og brochurer – det er beslutningstagere, der deltager. Vi havde glædet os til at deltage i NutriFair, også selvom det var blevet rykket til juni, siger han og fortsætter:

- Vi har nogle nye produkter, som vi gerne vil have præsenteret fysisk. Og der viser vores erfaring, at NutriFair er det bedste sted at vise vores produkter. Men hvis et NutriFair i juni betyder, at mange af udstillerne ikke har mulighed for at deltage, kan vi godt forstå beslutningen.

- Ærgerligt

Danske Mælkeproducenter har også set frem til NutriFair 2021, da de her skulle havde fejret deres 40-års jubilæum. Formanden Kjartan Poulsen mener dog, at en aflysning er det eneste rigtige at gøre: 

- Det har været grundigt diskuteret, både med Messe C og udstillere, og derfor er det her den bedste beslutning, funderet på det stærkeste grundlag. Men selvfølgelig ærgrer det os rigtig meget. Vi er glade for at deltage på NutriFair, hvor vi i år også skulle have fejret Danske Mælkeproducenters 40-års jubilæum. Det kigger vi nu ind i at fejre på andre måder.

db

Læs også