Dansk planteproteinsfirma spirer trods underskud

Ordrerne er begyndt at rulle ind hos Hedensted-virksomheden, hvor kronerne ellers er rullet ud under corona-krisen

Planteproteinet fremstilles som såkaldt teksturerede stykker i forskellig størrelse og med bid i ligesom kød. Det sker under varmebehandling med en såkaldt ekstruder-teknologi, der også kan bruges af andre industrier til at forme blandt andet kiks og andre fødevarer eller foder og blandt andet plast. Foto: Flemming Erhard. - Det vil have betydning at kunne skabe noget, der kan erstatte kød i de retter, som vi kender, så man kan blive ved med at lave en bolognesesovs eller en lasagne med sovs eller kylling i karry eller boller i karry eller en burgerbøf, der ligner virkeligt godt, siger Ulrich Kern-Hansen om bestræbelserne på at få forbrugerne til at spise mere plantebaseret mad. Foto: Flemming Erhard. Foto: Flemming Erhard Foto: Flemming Erhard Foto: Flemming Erhard Foto: Flemming Erhard

Bundlinjen blinker fortsat i rødt for Organic Plant Protein. Hedensted-virksomheden har måttet tære af startkapitalen på 40 millioner kroner til at indfri kontraktaftaler om store leverancer af hestebønner og modne ærter til produktionen af økologiske, plantebaserede proteinerstatninger for kødvarer til brug for både fødevareindustri, storkøkkener og i husholdninger.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også