Det Fynske Dyrskue er klar med jubilæumsudstilling forud for dyrskuets 140-års jubilæum

Sommerens dyrskue vil i høj grad komme til at fejre Det Fynske Dyrskues 140-års jubilæum med en lang række aktiviteter. Men forud for det bliver der også sat fokus på det store jubilæum. Allerede nu lancerer dyrskuet nemlig sin jubilæumsudstilling på dyrskuepladsen.

I denne uge vil fynboerne blive mødt af et nyt syn, hvis de går en tur forbi dyrskuepladsen. For at fejre dyrskuets 140-års jubilæum er der nu hængt en række plancher op på dyrskuepladsen, som vil blive hængende ved hovedindgangen frem til sommer. Jubilæumsudstillingen kommer til at sætte fokus på dyrskuets historie og udvikling helt tilbage fra dengang, det blev kaldt Det Fynske Fællesskue.

- Vi håber meget, at fynboerne vil slå et smut forbi dyrskuepladsen for at se den fine udstilling. Hele året kommer vi til at sætte fokus på dyrskuets 140-års jubilæum. Der er sket meget over årene, og netop den udvikling prøver vi at vise i jubilæumsudstillingen med emner som Den Jydske Hest, selvbinderen og traktorens historie, siger Louise Monrad, koordinator for Det Fynske Dyrskue.

En forløber til jubilæumsfejringen i juni

Frem mod sommerens dyrskue og den store 140-års jubilæumsfejring kommer holdet bag dyrskuet til at køre en række aktiviteter, der skal hylde dyrskuets historie og udvikling. Aktiviteterne vil løbende blive offentliggjort, og i første omgang bliver jubilæumsudstillingen altså hængt op på dyrskuepladsen. I forbindelse med jubilæumsudstillingen vil der i løbet af foråret også blive sendt jubilæumsskolemateriale ud til de fynske skoler med en invitation til dyrskuet i juni.

- Hele holdet bag Det Fynske Dyrskue glæder sig helt vildt til at se 50.000 glade fynboer på dyrskuepladsen til en kæmpe fejring af dyrskuets jubilæum. Både før og under dyrskuet vil der være en række nye aktiviteter, som skal skabe gode oplevelser for vores gæster, siger Louise Monrad.

Det Fynske Dyrskue afholdes den 17.-19. juni.

 

Det Fynske Dyrskue

- Det Fynske Dyrskue er landets ældste dyrskue, som har været afholdt siden 1882 – og på Dyrskuepladsen i Odense siden 1961. Cirka 50.000 gæster deltager hvert år

- Børnedyrskuet på Det Fynske Dyrskue er Nordens største og har været afholdt siden 1953

- Jubilæumsudstillingen kan findes på dyrskuepladsen ved hovedindgangen og vil blive hængende frem til sommer

 

Læs også