Opdaterer app: Daka vil gøre håndteringen af døde dyr nemmere
Daka er kommet med en stor opdatering til virksomhedens bestillingsapp Pigup&Ko med nye funktioner, der gør det nemmere og mere effektivt for de danske husdyrsproducenter at håndtere de døde dyr i dagligdagen.

Kommunikations- og marketingschef hos Daka, Søren Mohr Jensen. Foto: Daka
Daka SecAnim stræber efter at gøre arbejdet med de døde dyr så smidigt som muligt og levere løsninger, der let indgår i de danske husdyrproducenters dagligdag. Derfor lancerer Daka nu en omfattende opdatering til sin app Pigup&Ko, som danske husdyrproducenter bruger til at bestille afhentning af deres døde dyr.
- Døde dyr er forståeligvis ikke højest på prioriteringslisten ude på de danske bedrifter. Vi ser det derfor som vores opgave at gøre det nemt og smidigt at arbejde korrekt med sine døde dyr. At døde dyr bliver håndteret korrekt og hurtigt er afgørende for den værdi, dyrene har. Vores systemer skal derfor være relevante og nemme at bruge for dem, der skal håndtere og tilmelde dyrene, fortæller kommunikations- og marketingschef hos Daka, Søren Mohr Jensen.
Opdateringen kom den 9. november, og appen fungerer som hidtil, og standard funktioner forbliver de samme, mens de nye funktioner er et tilvalg, som giver nye muligheder for at integrere appen i hverdagens rutiner.
Opdateringen introducerer flere nye funktioner, der ifølge Daka imødekommer konkrete behov på de danske bedrifter. Et særligt medarbejder-login, og evnen til at kunne lave præ-tilmeldinger i systemet skal blandt andet gøre kommunikationen mellem medarbejdere på bedriften nemmere.
Døde dyr skifter hænder
- Voksende bedrifter med flere og flere medarbejdere medfører, at døde dyr ofte skifter hænder flere gang på vejen til afhentningspladsen. Vi har derfor udviklet et login dedikeret til medarbejdere, hvorfra medarbejderen for eksempel kan lave en tilmelding i stalden, der så efterfølgende godkendes af den medarbejder, der flytter dyret til afhentningspladsen – med et enkelt swipe. Det giver bedre overblik i hverdagen og gør, at man sikkert kan give medarbejdere adgang til app’ens funktioner, fortæller Lars Jørgen Nielsen, landmandskonsulent hos Daka.
Han peger desuden på, at flere har efterspurgt konkret vejledningsmateriale, som landmænd og medarbejderne kan have direkte ved hånden. Så der er lagt både korte »how-to«-videoer om korrekt håndtering af dyrene og undervisningsmateriale i app’en.
App’en vil ligeledes registrere data fra den enkelte bedrift og sammenholde dataen med øvrige bedrifter.