Danish Crown-slagteri på vej mod genåbning

Mandag skal 400 medarbejdere ved Danish Crowns slagteri i Ringsted igen testes for Covid-19. Hvis testene falder godt ud, er en genåbning af slagteriet lige om hjørnet.

Antallet af nye COVID-19 smittede blandt medarbejderne på Danish Crowns slagteri i Ringsted er faldet markant i løbet af den seneste uge. Mandag testes omkring 400 medarbejdere for anden gang, og når resultatet af de tests foreligger, afgøres det, om arbejdet genoptages fredag.

Siden søndag den 9. august er yderligere 21 medarbejdere konstateret smittet med COVID-19. De otte er fundet i de to testrunder, der er gennemført på slagteriet i løbet af ugen, hvor der i alt er foretaget 808 tests. De 14 andre er fundet i test gennem det offentlige system, og det er fortrinsvis blandt medarbejdere, der var udpeget som nære kontaktpersoner til tidligere smittede.

- Det går den rigtige vej, og vi planlægger efter at kunne genoptage arbejdet på fredag. Derfor har vi aftalt med myndighederne, at vi afventer resultatet af den anden eller tredje test af de cirka 700 medarbejdere, som gennemføres i dag samt tredje test af 500 medarbejdere onsdag, inden vi kalder medarbejderne ind igen, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Ud af isolation

Samtlige ikke-smittede medarbejdere er nu fri af selvisolation men skal naturligvis fortsat overholde de almindelige regler, der gælder for at undgå smitte. For medarbejdere, der har været testet positive, gælder, at de skal fortsætte i selvisolationen indtil de har været fri for symptomer i 48 timer og hvis de ikke får symptomer gælder det, at de skal opretholde selvisolationen i syv døgn fra de blev testet.

- Det er en hård omgang for vores medarbejdere at skulle holde sig hjemme i over en uge, hvor der samtidig har været solskin og omkring 30 grader. Det har de taget i stiv arm, og jeg er overbevist om, at netop den disciplin er en væsentlig del af forklaringen på det dyk, vi har set i antallet af nye smittede. Det aftvinger respekt, og de har vist alle andre danskere, hvor vigtigt det er at følge myndighedernes anvisninger, siger Per Laursen.

Når slagteriet genstarter produktionen, vil det i første omgang være på halv kraft, og så er det planen at trappe produktionen op efterhånden som det bekræftes, at smittekæderne er brudt.

Danish Crown vil også i den kommende uge kompensere for den manglende produktion i Ringsted ved at løfte kapaciteten på de øvrige anlæg i Danmark.

Læs også